Çad Büyükelçisi’nden Rektör Uysal’a Nezaket Ziyareti

Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.Çad Büyükelçisi...

Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Çad Büyükelçisi İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti. Kendilerini üniversitede görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Öncelikle kısa bir zaman önce atanmış olduğunuz yeni görevinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Afrika kıtası üzerinde önemli çalışmalar yapmış olan bir bilim adamı olarak Çad Büyükelçiliği görevinizde de ülkemiz adına güzel işlere imza atacağınızdan inancımız tamdır” dedi.

Reklam
Reklam

Makamda gerçekleşen kısa sohbetin ardından Prof. Dr. Ahmet Kavas Üniversite Botanik Bahçesi’nde kendi adına hazırlanan ağacını dikerek ağaç sertifikasını Rektör Uysal’dan aldı. Ağaç dikiminin ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal konuğu Prof. Dr. Ahmet Kavas’a kampüsü gezdirerek kampüs alanındaki çalışmalar hakkında yerinde bilgiler verdi. Karabük Üniversitesi’nden çok etkilendiğini söyleyen Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, “Karabük Üniversitesi gerçekten çok gelişmiş ve modern bir üniversite. Bugün şunu bir kez daha anladım ki taşrada yer alan üniversiteler büyük şehirde yer alan üniversitelerden daha şanslılar. Büyük şehirdeki üniversitelerin pek çoğunun kampüs alanları farklı farklı yerlerde ve küçük alanlarda yer alıyorlar ama taşradaki üniversitelerin kampüsleri bir arada ve büyük alanlarda kuruluyorlar. Karabük Üniversitesi de bunlardan biri. Gerçekten çok büyük bir kampüs alanına sahip olmakla birlikte fiziki yapılaşmasını da buna entegre ederek, hızlı büyümesinin yanında modern bir yapıya sahip genç ve dinamik bir üniversite. 2007 yılında kurulan bir üniversiteye göre Karabük Üniversitesi çok hızlı büyümüş bu büyümen dolayı üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı tebrik ediyorum. Gerçekten çok büyük başarılara imza atmışlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: