Caddede kayak keyfi

Kayseri'de vatandaşlar, trafik akışının olmadığı yollarda araçlarının arkasına bağladıkları halatlar yardımıyla kayak yaptı

Kayseri'de 2 gün süren kar yağışı sonrasında şehir merkezi beyaza bürünürken, karın keyfini ise kayakseverler çıkardı. Erciyes Kayak Merkezi'nin yollarının kapalı olması sebebiyle kayakseverler takımlarını kuşanıp caddelere çıktı.

Yukarı Talas'ta şehir merkezine doğru yolda hızla geçen kayakçıları gören vatandaşlar ve otomobil sürücüler, şaşkınlıklarını gizleyemezken, kayakseverler ise adeta ölüme meydan okudu.

Reklam
Reklam

Zaman zaman düşme tehlikesi geçiren kayakçılar, ilginç görüntüler oluşturdu. Muharrem Ekincioğlu isimli kayakçı, arabasının arkasına bağladığı halat ile caddelerde kayak yaptı. Erciyes Dağı yolunun yoğun kar yağışı sebebiyle gidemediklerini ifade eden Muharrem Ekincioğlu, "Bugünde arabamızın arkasına bağladığımız halata tutunarak kayak yapıyoruz. Erciyes'e çıkamayınca caddelerde kayak yapmaya karar verdik. Bu çok zevkli bir spor. Gündüz çalışıyoruz. Gecede kar kalınlığını görünce kendimizi caddelere attık" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda da sırtında kayakları ile yürüyen ve poz veren Ekincioğlu ve bazı kayakseverler, evlerine kayarak gittiler.

Bu arada Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tarihi saat kulesi soğuk hava sebebiyle durdu. Uzun bir süre çalışmayan saat, yetkililerin kontrolü sonucu tekrar çalıştırıldı.

İHA