Çadır Kente 12 Derslikli Okul

ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde yapımı tamamlanan 12 derslikli okul, törenle hizmete açıldı.

ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde yapımı tamamlanan 12 derslikli okul, törenle hizmete açıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, AFAD koordinesinde Belçika Krallığı'nca yaptırılan ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından iç donanımı tamamlanan okulun açılışında, Suriyelileri mülteci gibi değil kardeşleri gibi kabul ettiklerini ve ellerinden gelen bütün imkanları onlar için kullandıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Akçakale'deki kampın Şanlıurfa'da kurulan ilk kamp olduğunu hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

"AFAD tarafından yapılananların yanında bazı ülkeler ve Birleşmiş Milletler de Suriyeliler için katkı sunmaya başladı. Bu okul ve bunun gibi 3 okul daha Belçika Krallığı tarafından yaptırıldı. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Dünya çocuklarının yanında olan UNICEF de bu 4 okulun iç donanımını tamamladı. İnşallah bu takviyeler artarak devam eder. Biz de sizi bir gün ülkenize dönene kadar gururla ağırlarız diye düşünüyoruz."

Kaymakam Eyüp Fırat da okulun Suriyeli çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için AFAD önderliğinde yapıldığını aktardı.

UNICEF Türkiye temsilcisi Ayman Abulaban ise okulun açılışından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Suriyeli çocukların eğitimdeki kayıplarını burada telafi etmelerini amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 12 derslikli prefabrik okul açıldı.

Törene, AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, öğretmen ve öğrenciler ile çadır kentte yaşayan Suriyeliler katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Müslüm Etgü / Eşber Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: