Çadır Kentin Sorumluluğunu Üstlendi

ÇANAKKALE (A.A) - İzmir'in Menemen ilçesinde oturan Hasan Talyak, Biga'nın Bozlar köyüne sezonluk domates toplamaya gelen işçilerin kaldığı çadır kentin

ÇANAKKALE (A.A) - İzmir'in Menemen ilçesinde oturan Hasan Talyak, Biga'nın Bozlar köyüne sezonluk domates toplamaya gelen işçilerin kaldığı çadır kentin gönüllü olarak sorumluluğunu üstlendi.

Talyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Biga İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bozlar Köyü muhtarlığının verdiği yetkiyle 3 ay boyunca çadır kentin sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

Çadır kentte barınan işçilerin her türlü sorumluluğunun kendisine ait olduğunu ifade eden Talyak, güvenlik açısından sıkıntılı bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Geçen yıl 800 kişinin barındığı çadır kentte, bu yıl 200 kişinin kaldığını belirten Talyak, Balıkesir, Çan, Biga, Bayramiç, Ezine,Kepez, Çorlu ve İzmir'den gelen işçilerin 60 çadırda yaşamını sürdürdüğünü kaydetti.

Talyak, çadır kentin en büyük sorununun ise elektrik, su ve tuvalet olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: