Çadır Kentler, Muhtarlık Sistemiyle Yönetiliyor

ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır

ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentlerin yönetiminin muhtarlar aracılığıyla sağlandığını söyledi.

Fuat Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'daki 5, Şanlıurfa'daki 2, Gaziantep'teki 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman'daki birer çadır kentle Kilis'teki konteyner kentte Suriyelilerin misafir edildiğini hatırlattı.

Sığınmacıların geçen yıl nisan ayı içerisinde ülkelerinde başlayan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'de misafir edilmeye başlandığını anımsatan Oktay, tüm çadır kentlerde sistemli bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Oktay, çadır kentlerdeki mahallelerin muhtarlık sistemiyle yönetildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çadır kentlerimiz mahallelerden oluşuyor. Tüm çadır kentlerimizin kendi muhtarları ve azaları var, kamp yönetimiyle sakinleri arasındaki her türlü problem ve çözümlere ilişkin konular muhtarlarımız aracılığıyla halledilir. Kamp yönetimimizle kamp sakinlerimiz arasında her türlü problem ve çözümlere ilişkin konular muhtarlarımız aracılığıyla sağlanır. Mahalleli kendi yönetimini seçiyor. Mahalleli ihtiyaçlarını muhtarına bildiriyor. Muhtar, azalarıyla görüşüyor, muhtarları aracılığıyla konu bizim yönetici arkadaşlarımıza iletiliyor. Nihai kampa ilişkin kararlarımız da kaymakamlarımızca veriliyor. Tüm kamplarımız için bu durum böyle."

Türkiye'de mahalle ve köylerdeki sistemin benzerini çadır kentlerde de uyguladıklarını dile getiren Oktay, "Lüks bir ortam sağlama amacında değiliz. Türkiye bütün gücüyle imkanlarını kullanarak en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu desteğin sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

-"Kendi ülkemde böyle bir yönetim sistemi yok"

Yaklaşık 15 bin kişinin kaldığı Akçakale'deki Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde toplam 4 mahalle bulunuyor.

Kırmızı Mahalle'nin Muhtarı Abdulhadi Habub da mahalle sakinlerinin tercihiyle seçildiğini anlatarak, "Demokratik olarak halkım beni seçti. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kendi ülkemde böyle bir yönetim sistemi yoktu, oranın yönetimi çok farklıydı. Şu anda 3 yardımcımla bu hizmeti yürütüyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz