Çadır Kentlerde Buruk Bayram

ADIYAMAN / HATAY (AA) - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve çadır kentlerde barınan Suriyeliler, evlerinden uçakta buruk bayram yaşıyor.

Hatay Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Türk Kızılayı tarafından kurulan TEKEL ve YİBO çadır kentlerinde kalan Suriyeliler de ikinci kez geçirdikleri Ramazan Bayramı'nı buruk karşıladı. Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Türk Kızılayı yetkilileri ve bazı kurum amirleri ile ilçedeki TEKEL ve YİBO çadır kentlerini ziyaret ederek, Suriyelilerin bayramını kutladı. Bayramlaşma sonrası her aileye Yayladağı Kaymakamlığı tarafından baklava ikram edildi. Diğer illerdeki kamplarda kalan Suriyeliler de çadır kentteki yakınlarını ziyarete geldi. Suriye'nin Lazkiye kentinde yaşarken 13 ay önce 3 çocuğu ve karısıyla Türkiye'ye sığınan Omar Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de, iki Ramazan Bayramı, bir de Kurban Bayramı geçirdiklerini anlattı. Türkiye'de kendilerine bunulan şartların çok iyi olduğunu ifade eden Yasin, şöyle konuştu: "Burada çok şükür herşeyimiz tamam. Ancak akrabalarımız, köyümüz, toprağımız orada kaldı. Bayram geldi diye seviniyoruz ama aklımızın yarısı hep orada. Esed, ramazanda öldürmeye devam etti. Bugün bayram ama hala evleri bombalıyor. Bizim asıl bayramımız köyümüze, vatanımıza döndüğümüzde olur." Akrabalarının çoğunun Suriye'de olduğunu, onlarla telefonla bile olsa bayramlaşamadıklarını belirten Tahir Musa da, vatanından uzak kaldığı için bayramı buruk geçirdiklerini dile getirdi. Bayramlık kıyafetlerini giyerek, çadır kentte zaman geçiren Suriyeli çocuklar da ülkelerindeki olaylardan habersiz, oyunlar oynayıp, bayramın tadını çıkarıyor. Bayramda çadırları gezerek büyüklerinin ellerini öptüğünü belirten 11 yaşındaki Muhammed Kara, "Bayram çok güzel geçiyor. Osmaniye'deki kampta kalan akrabalarımız misafirliğe geldi. Onlarla birlikte oyunlar oynuyoruz, sohbet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz