Çadır kentlerin fiziki yapısını inceleyecek komisyon Hatay’a geldi

Türkiye’deki mülteciler, sığınmacılar ve yasa dışı göçmenlerin sorunlarının incelenmesi amacıyla TBMM’de kurulan alt komisyon, Suriyeli...

Türkiye’deki mülteciler, sığınmacılar ve yasa dışı göçmenlerin sorunlarının incelenmesi amacıyla TBMM’de kurulan alt komisyon, Suriyeli misafirlerin konakladığı Hatay’daki çadır kentleri incelemedi.

Başkanlığını AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in yaptığı komisyonda

AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ile Uzman Kenan Atlaş ve Uzman Yardımcısı Zeynep Gamze Sıtkı bulunuyor.

Reklam
Reklam

Komisyon üyeleri sabah saatlerinde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret ettikten sonra incelemelerine başlamak üzere Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan ve Suriyeli misafirlerin konakladığı Yayladağı 1 nolu çadır kente hareket etti.

Hareket öncesinde gazetecilerin sorularına kısa yanıtlar veren Komisyon Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan ve sayıları son olarak 7 bini bulan Suriyeliler için Hatay’a geldiklerini söyledi.

Çadır kentlerdeki fiziki durumu araştıracaklarını anlatan Demir, “Çadır kentlerin fiziki durumlarını araştıracak, bir rapor hazırlayıp İnsan Hakları Komisyonuna sunacağız.” dedi.

Komisyon üyeleri daha sonra Yayladağı 1 nolu çadır kente hareket etti. Komisyon yarında Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunan ve yine Suriyelilerin konakladığı Boynuyoğun çadır kentte inceleme yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz