Çadır Kentte "23 Nisan" Coşkusu

ŞANLIURFA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Akçakale ilçesindeki çadır kentte kutlama programı düzenlendi.

ŞANLIURFA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Akçakale ilçesindeki çadır kentte kutlama programı düzenlendi.

Kaymakam Eyüp Fırat, Süleyman Şah konaklama tesisindeki programda yaptığı konuşmada, Suriyelileri yaklaşık 8 aydır ellerinden geldiği kadar en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Türk örf ve adetlerinde yiyeceğin en güzelinin misafire ikram edildiğini anımsatan Fırat, "Hastalarınızı kendi hastamız, çocuklarınızı kendi çocuğumuz gibi görüyoruz. Elimizden geldiği kadar sizi rahat ettirmeye çalışıyoruz. Kötü günde ne kadar birlikte olmak gerekiyorsa bayramlarda da birlikte olmak gerekiyor. Onun için bu bayramda hep birlikte olmak istedik" dedi.

Reklam
Reklam

Çadır kentin sorumlusu Halil Tekyıldız ise Türk milletinin tarihin her evresinde mazlumun yanında olduğunu belirterek, 23 Nisan'ı Suriyeli çocuklarla daha anlamlı bir şekilde kutladıklarını kaydetti.

Türk ve Suriyeli öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunduğu programa, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Emniyet Müdürü Osman Gül, Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ile çadır kentte kalan Suriyeliler katıldı.

Muhabir: Müslüm Etgü / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: