Çadır Kentte Halaylı Okul Açılışı

Şanlıurfa’nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde geçtiğimiz aylarda temeli atılan 12 derslikli prefabrik okulun açılışı...

Şanlıurfa’nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde geçtiğimiz aylarda temeli atılan 12 derslikli prefabrik okulun açılışı gerçekleştirildi.

Suriyeli sığınmacılar ve Türk vatandaşlar, okul açılış programında birlikte halay çekerek kardeşlik mesajı verdi. Dışının Belçika Krallığı, iç donanımı da UNICEF tarafından yaptırılan 12 derslikli okul açılışı, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, açılışta yaptığı konuşmada, yaklaşık 8 aydır Süleyman Şah çadır kentinde Suriyelileri misafir ettiklerini belirterek, "Şunu içtenlikle söyleyebilirim ki, biz bu ev sahipliğinden şeref duyuyoruz. Türk töresinde misafire kendi yediğinden daha iyisini yedirmek şeref sayılır. Her şeyin en güzeli, misafire ikram edilir. Biz sekiz aydır, sizlerin evlatlarını kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Onların eğitimlerini sağlamak için, şu büyük misafir çadırlarını kullanıyoruz. Çocuklarınıza daha iyi hizmet verebilmek için, AFAD’ın önderliğinde prefabrik okul inşa edildi. Çocukların eğitimine bundan böyle burada devam edeceğiz. Şuna içtenlikle inanıyorum ve dua ediyorum ki, birinci sınıfa burada başlayan çocuklar, ikinci sınıfa inşallah Tellebyat’ta kendi memleketlerinde devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar da, böylesine hayırlı bir hizmete aracı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

AFAD Müdahale Durum Başkanı Fatih Özer ise, “Başbakanımızın dediği gibi, biz sizleri kesinlikle mülteci gibi görmüyor, kardeş olarak görüyoruz. Bizler elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz” diye konuştu.

Kendilerine bu imkanı sağladığından dolayı teşekkürlerini dile getiren Zehra Nacar (14) ve annesi Neccah Nacar (36) da, "Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Eğer bizlere bu imkan verilmeseydi bizler eğitimimize devam edemezdik. Suriye’de eğitimimizi gerçekleştirmemiz asla mümkün değil. Bizler Türkiye'yi seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, törene katılan yetkililer okulu gezdi. Daha sonra yetkililer, Suriyeli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Program sonrasında açılışa katılan Suriyeli sığınmacılara tatlı ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: