Çadır Kentte Kalan Suriyelilere Bayram Hediyesi

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelilere, bayram hediyesi olarak kıyafet ve gıda yardımında bulunuldu.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelilere, bayram hediyesi olarak kıyafet ve gıda yardımında bulunuldu.

Yardımları teslim alan Suriye Türkleri Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım kuruluşlarından 6 bin kişilik kuru gıda ve kıyafet desteğinin bayram hediyesi olarak Suriyelilere dağıtılmak üzere kendilerine verildiğini söyledi.

Gelen yardımların Yayladağı'ndaki evlerde ve iki kampta kalan Suriyelilere bayram öncesinde ulaştırılacağını ifade eden Molla, "Ramazan Bayramı öncesi, başta İnsan Hak ve Özgürlükleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) olmak üzere, Uluslararası Yardım Organizasyonu (VEFA), İlmi ve Kültürel Araştırma Vakfı (İLKAV) yardım kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Yapılan bu yardımlar savaştan kaçıp gelen halkımızın, özellikle de çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm oluyor. Bizleri bayramda da yalnız bırakmayan tüm yardım kuruşlarına ve bizlere sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Suriye tarafındaki halka yardımların ulaştıramadığına dikkati çeken Molla, akıllarının Suriye'de olduğunu, abluka altında olan bölgeye insani yardımların bir an önce ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Dernek deposuna getirilen çeşitli kıyafetlerin boyutlarına göre paketlenip ailelere teslim edileceği öğrenildi.

Muhabir: Erdal Türkoğlu/İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: