Çadır Kentte Kış Hazırlıkları Başladı

Kahramanmaraş'ta, 15 bin Suriyeli mültecinin kaldığı çadır kentte havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıkları başladı.Kahramanmaraş Konaklama...

Kahramanmaraş'ta, 15 bin Suriyeli mültecinin kaldığı çadır kentte havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıkları başladı.

Kahramanmaraş Konaklama Tesisleri'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen çadır ketten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, çadır kentteki kış hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Akkoyun, çadır kentte ısınmayla ilgili tedbirlerin alındığını belirterek, Suriyelilere öncelikli olarak yağlı radyatör tipi ısıtıcı dağıtıldığını kaydetti.

Çadır içerisinde kalan misafirlerin kar, yağmur ve soğuk havadan etkilenmemesi için Kızılay çadırlarının üzerinin branda ile kapatılacağını belirten Akkoyun, “Çadır zeminlerinin yağmur sularından etkilenmemesi için taban kaplama çalışması başlatıldı. Ayrıca, çadır kent içerisinde kurulu 2 bin 737 çadırın tamamına yağlı petek ve battaniye dağıtımı yapıldı. Çadırlarda kalan misafirlerimiz, dağıtılan petekler sayesinde yanma tehlikesi olmadan rahatlıkla ısınabilecekler." dedi.

Reklam
Reklam

Çadır kette kalan Suriyeli mültecilerden Ahmet Hindi ise dağıtılan petekler nedeniyle yetkililere teşekkür etti. Geceleyin havanın daha çok soğuduğunu dile getiren Hindi, "Petekler dağıtılmadan çadır içerisinde çok üşüyorduk. Özellikle çocuklarım daha çok üşüyordu. Şimdi ise rahatlıkla uyuyabiliyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: