Çadır Kentte Yarıyıl Tatili-Ülkelerinde Yaşanan Olaylar Nedeniyle Türkiye'ye Gelen Suriyelilerin Kaldığı Ceylanpınar'daki Çadır Kentte Eğitim Ve Öğretime Devam Eden 3 Bin 500öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilerin kaldığı Ceylanpınar'daki çadır kentte eğitim ve öğretime devam eden 3

ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilerin kaldığı Ceylanpınar'daki çadır kentte eğitim ve öğretime devam eden 3 bin 500 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Yaklaşık 20 bin Suriyelinin kaldığı Telhamut Çadır Kenti'ndeki 84 eğitim çadırında yaklaşık 4 ay önce Arapça eğitim gören sığınmacılar için yarıyıl tatili başladı. Dönem boyunca kendi dillerinde eğitim gören öğrenciler için bugün çadır kentte karne dağıtım töreni düzenlendi.

Ceylanpınar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Azger, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çadır kentte derslerin geç başlamasından dolayı yarıyıl tatilinin de yaklaşık 3 hafta geciktiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Arapça bilen öğretmenler aracılığıyla ülkelerindeki müfredatın benzerini gören öğrencilerin yaşlarına göre ana sınıfından liseye kadar eğitim alabildiğini aktaran Azger, "Öğrencilerimiz ayrıca dönem boyunca seçmeli ders olarak Türkçe eğitimi de aldı. Yaklaşık 4 ay süren ilk dönem tamamlandı. 3 bin 500 öğrenci, 9 gün boyunca sömestr tatili yapacak" diye konuştu.

Halep kentinden gelen ve çadır kentte matematik dersleri veren Fatma Hulu da ülkesindeki olaylar nedeniyle ara verdiği öğretmenlik mesleğine Türkiye'de devam ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: