Çadırkentin nüfusu artıyor...

Suriye’deki çatışmalardan kaçan 825 mülteci Hatay sınırında sığınma talebinde bulundu.

100’e yakını buradaki çadırkente konulan sığınmacıların büyük bölümü Urfa’ya nakledildi.

Suriye’de Beşar Esat rejimine bağlı hükümet askerleri ile sivillerden oluşan özgür ordu arasında devam eden çatışmalardan kaçan aralarında 5 yaralının da bulunduğu 825 Suriyeli, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi sınırında sığınma talebinde bulundu.

Sığınma talepleri değerlendirilen mülteciler daha sonra toplu taşıma araçlarıyla il sınırları içerisine alındı. Yaralıların tedavilerine başlanırken diğer mülteciler için ise kimlik tespit çalışmaları başlatıldı. Yüzlerinden korku ve endişe içerisinde oldukları kaydedilen mültecilerin bir belirsizlik içerisinde olduğu görüldü.

Reklam
Reklam

825 kişilik mülteci gurubunda bulunan 25 asker ve aileleri yüksek güvenlikli Hatay Apaydın çadırkentine yerleştirildi. 500’ü aşkın mülteci ise Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde bulunan Tal-Hamut Çadırkent’ine sevkedildi.

Son sığınma olayıyla birlikte Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteci sayısının 75 bini geçtiği öğrenildi. Mevcut çadırkentlere ek olarak Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde kapasitesi 10 binin üzerinde olan yeni bir çadırkent inşaediliyor. Çadırkentteki çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanacağı tahmin ediliyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: