Caferiler'den ABD'ye protesto

İSTANBUL (İHA) - Halkalı'da bir araya gelen Caferiler, ABD ve İsrail'i protesto etti. Göstericiler, Bush ve Şaron'un maketlerinin yanı sıra, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yanı sıra Caferi din adamlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, saat 11.30 sıralarında Halkalı Atatürk Parkı'nda toplandı. Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde, ABD'nin Irak'ı işgali protesto edildi. Ellerinde ABD Başkanı Bush ve Ariel Şaron'un fotoğrafları bulunan göstericiler sık sık "Kahrolsun Amerika", "Irak, Amerika ve İsrail'e mezar olacak" şeklinde slogan attı. Yapılan açıklamada, ABD'nin Irak'ı işgali protesto edilerek, ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi istendi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından göstericiler, Bush ve Şaron'un maketlerini yumruklayarak ateşe verdi. Caferiler ayrıca, ABD ve İsrail bayraklarını da yaktı. Ellerinde Türk, KKTC, Azerbaycan, Irak ve Filistin bayrakları bulunan grup, ABD'yi temsilen bir tabut, İsrail'i temsilen de kanlı bir beşik taşıdı. Grup, polisin güvenlik önlemleri altında olaysız bir şekilde dağıldı.