Çağa Köyünde Su Hasreti Son Buldu

ŞANLIURFA (A.A) - Siverek'te yaklaşık 800 kişinin yaşadığı bir köyün içme suyu sorunu giderildi.

ŞANLIURFA (A.A) - Siverek'te yaklaşık 800 kişinin yaşadığı bir köyün içme suyu sorunu giderildi.

İlçeye 15 kilometre mesafedeki Çağa köyünde 4 yıl önce su kaynaklarının kuruması üzerine sıkıntı yaşayan köylüler durumu yetkililere aktardı.

Şanlıurfa Valiliği'nin talimatıyla İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler köyde yaptıkları çalışmalarda 350 metrede içilebilir kalitede su kaynağına ulaşıltı.

Çalışmaların tamamlanması ve köydeki şebekenin açılışı için Vali Celalettin Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın da katıldığı bir tören düzenlendi.

Reklam
Reklam

Tören alınana gelen 80 yaşındaki Zeynep Güldiken, elindeki bidonu bıçakla kesip yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Burada konuşan Vali Güvenç, devletin millet için var olduğunu belirtti.

Eskisi gibi "Sen köylüsün daireye giremezsin, git kapıda bekle" anlayışını yok ettiklerini belirten Güvenç, şunları kaydetti:

"Devletin tüm memurları millet için var olduğunu biliyor. Millet var olursa, milletin çocuğunun yüzü gülerse devletin itibarının o kadar yüksek olacağını biliyoruz. Bu anlayışı getirdik, milletin diline, yaşayışına, anlayışına hürmet eden devlet anlayışına geçtik."

Konuşmasında barış sürecine de değinen Celalettin Güvenç, yaşanan terör ve şiddet olaylarının yerini barışa ve huzura bırakacağına inandığını vurguladı.

AK Parti Milletvekili Gülpınar da yapılan çalışmadan mutlu olduklarını ifade ederek, "Bir insan için hayata en elzem olan sudur. Buna vesile olmak bizler için siyaseten hizmetten alınacak en büyük zevktir" dedi.

Konuşmaların ardından içme suyu deposundan köye su verildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Şükrü Dolaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: