Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Çelikel:

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Aysel Çelikel, “Yargının daha demokratik bir biçimde çalışması için...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Aysel Çelikel, “Yargının daha demokratik bir biçimde çalışması için KCK tutukluları dahil olmak üzere Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy davalarından yargılananlar için genel af çıkartılmalı” dedi.

ÇYDD'in 24. Yıl Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuşan Aysel Çelikel, Türkan Saylan’ın ölümünden sonra yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Konuşmasında Darbe ve KCK tutuklanmalarının demokrasiye zarar verdiğini savunan Çelikel, "Eğer biz bu ülkede yeni den beyaz bir sayfa açmayı düşünüyorsak, her şeyin yeniden başlamasını, yargının daha demokratik bir biçimde çalışmasını istiyorsak, KCK tutukluları dahil olmak üzere Ergenekon, balyoz ve poyrazköy davalarından hüküm giyen ve yargılananlar için genel af çıkartılmalı. Bunun dışında hiçbir çalışma, bu toplumun geleceğe taşınmasını sağlayamaz. Kin ve nefretten arınmış bir topluma ancak bir af ile ulaşabiliriz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yargı kararlarının değil kurumun tartışıldığını söyleyen Çelikel; “Bugün geldiğimiz noktada kolluk kuvvetlerinin, savcıların, hakimlerin ve siyasi yöneticilerin sorumluluğu vardır. Milyonlarca sayfa tutan iddianameler, mütalaalar, yargı kararları, deliller yargıçlar ve savcılar tarafından incelenip adil karar verilmesini düşünmek mantık dışı görünüyor. Çünkü yargıç ve savcıların gücü bir yere kadar gidebiliyor. Yargının iç yüzünü bildiğim için bu milyonlarca sayfanın incelenip, değerlendirilip doğru bir karara varılmasını imkansız buluyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz