Çağdaşlaşma yolundan dönmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Ulusu'nun Atatürk ilkelerine ve ulusal değerlere bağlılığı ve çağdaş yaşam kararlılığının, aydınlama yolunda en büyük güç olduğunu belirterek, "Kimse bu gücün önüne geçemeyecek, Türkiye'yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecek, ulusal birliğimize zarar veremeyecektir" dedi.

Sezer, Erzurum Kongresi'nin 86. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasının ardından, ulusal egemenliğe dayanan çağdaş bir devlet kurma başarısının gösterildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Sezer mesajında, "Adım adım gerçekleştirilen kurtuluş sürecinde, Amasya'da alınan kararların ardından toplanan Erzurum Kongresi, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün korunması konusundaki kararlılığımızın ortaya konulması yönünden büyük önem taşımaktadır. Erzurum Kongresi'nde, Kurtuluş Savaşı'nın ilke ve esasları saptanmış, Türk Ulusu, kayıtsız koşulsuz bağımsızlığını ve özgürlüğünü koruyacağını, egemenliğini üstün kılacağını, yurdun parçalanamayacağını, her türlü dayatmaya karşı çıkacağını tüm dünyaya duyurmuştur"dedi.

Uzun süren savaşımlar sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinden aldığı güç, benimsediği evrensel değerler ve çağdaş açılımları ile her alanda büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Sezer, Türk Ulusu'nun birliğini bozmak isteyen güçlerin tarihte her zaman bozguna uğratıldığını ifade etti.

Sezer, "Ulusumuzun Atatürk ilkelerine ve Ulusal değerlere olan bağlılığı, çağdaş yaşam kararlılığı, aydınlanma yolunda en büyük gücümüzdür. Kimse bu gücün önüne geçemeyecek, Türkiye'yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecek, Ulusal birliğimize zarar veremeyecektir" dedi

Reklam
Reklam