Çağlar'dan İTO Üyelerine 'TT Arena'ya Gelin Oy Kullanın' Çağrısı

Türkiye’de 330 bin üye ile ‘en büyük oda’ unvanına sahip İstanbul Ticaret Odası (İTO) 22...

Türkiye’de 330 bin üye ile ‘en büyük oda’ unvanına sahip İstanbul Ticaret Odası (İTO) 22 Mayıs’ta yeni başkanını seçiyor. Başkan Murat Yalçıntaş’ın aday olmadığı seçimde mevcut Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ‘en güçlü başkan adayı’ olarak gösteriliyor. Abdullah Tever ve Nurfer Özkuloğlu dışında yeni bir isim bu göreve talip olduğunu açıklamazsa yarış bu 3 isim arasında geçecek. İlklerin yaşanacağı seçim 52 bin 650 kapasiteli Türk Telekom Arena Stadyumu’nda yapılacak. İbrahim Çağlar, önceki seçimlere katılımın yüzde 15 civarında olduğunu belirterek, oda üyelerini katılımcı demokrasiye katkı vermeye davet etti: “Gelip başkanlık için oy kullanın. Çok yüksek bir katılım olmasını arzu ediyoruz. Seçim günü görevlilerin bulunduğu stantlarda formları doldurun ve yeni dönemde neler yapılması gerektiğini birlikte belirleyelim.”

Reklam
Reklam

Skytürk360 TV’de Üç Nokta programına konuk olan İbrahim Çağlar, İTO Başkan adaylığı ile ilgili açıklamalarrda bulundu. TUSKON, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD VE TÜGİAD gibi iş dünyası sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra sektör kuruluşlarının ve vakıfların desteğini aldığını kaydeden Çağlar, “Önümüzdeki dönem İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı için Türkiye’deki pek çok sivil toplum kuruluşları ve Meclis’teki arkadaşlarımla istişarelerde bulunduk ve ortak bir karar aldık. İstanbul’un ticaret dünyasında rekabet olmasın, İstanbul’da tek aday üzerinde uzlaşalım bu aday üzerinde seçime gidelim istedik. Bütün sektörler bizden hizmet bekliyor ve ben bu sorumluluğu kabul ediyorum. Bu şekilde adaylığımı koydum.” dedi.

Çağlar, üyelerinin kuruluş aşamasında ödedikleri aidatları düzenleyip indirim yapacaklarını belirterek, “İstanbul Ticaret Odası üyesi kendisine çok güvenmeli. Başına en ufak birşey geldiği zaman arkamda odam var diyebilmeli. Onun için seçime bütün arkadaşlarımızı, şirketlerimizi davet ediyorum. İstanbul Ticaret Odası üyesine, İstanbul Ticaret Odası aidiyetini kazandıracağız.” ifadelerini kullandı. Üyelerin İTO’yu sadece uzaktan görerek değil, herhangi bir bilgiye ihtiyaç olduğu takdirde bunu odaya gelerek çözmeleri çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Krize dönüşen Formula 1 pistinin yapımına Türkiye’nin tanıtımı için dahil olduklarını aktaran Çağlar, görev gelmeleri halinde atıl vaziyetteki Formula Park’ı kira sözleşmesi imzalayan işadamı Vural Ak ile daha aktif hale getireceklerini belirtirken, “Biz de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Kiralayan firma da hakikaten bu konuların çok içerisinde olan bir firma. Tekrar alanı farklı işlerle de olsa faaliyete geçireceğine inanıyorum.” dedi.

İbrahim Çağlar, Avrupa’nın en büyük teknoparkını Sabiha Gökçen Havalimanı yanında faaliyete geçireceklerini, ilk etabın 2014 sonunda açılacağını bildirdi. Çağlar, silikon vadisinde konferans salonları, toplantı salonları, ARGE projelerinin yapılacağı yerlerin bulunacağını kaydetti ve ekledi:

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Teknopark projesinin açılışında Bill Gates’i davet ederek buraya olan önemi vurgulamasını takdir ediyoruz . Bu seferberlikle buraya olan ilgi artacak. Şimdiden dünya devleri kiralamalara başladı.”

Enerji Verimliliği Derneği Başkanlığı’nı da üstlenen İbrahim Çağlar, enerji verimliliğini Türkiye’nin 6. büyük enerji kaynağı olduğunu belirtti. Derneğin Türkiye’de 16 şubesi bulunduğunu kaydeden Çağlar, ilk başlatılan ‘enerji hanım projesi’nde haziranın sonuna kadar 20 ili tamamlayarak, hanımlara nasıl tasarruf yapılacağını anlatacaklarını dile getirdi. Çağlar, “Küçük adımlarla büyük tasarruflar mümkün. ‘Ütü bitmeden 5 dakika önce fişten çekin ütünüzü tamamlayın, çamaşır-bulaşık makinenizi doldurup yıkayın, televizyonu düğmesinden kapatın’ gibi önlemler alınarak yılda 4 milyar TL tasarruf sağlanabilir.” dedi. İkinci safhada ise sanayiciye enerji tasarrufunun püf noktaları anlatılacak.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’ye uyguladığı vize rejimini haksız ve insafsız bulan İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, İTO üyelerinin vize kuyruklarda bekletilmesini kabul etmediklerini söyledi. İstanbul’daki baş konsolosluklarla en kısa zamanda gerçekleştirilecek toplantıda konuyu gündeme getireceğini belirten Çağlar, “İstanbul Ticaret Odası üyesi vize müracaatında imza attıysa bunu bekletmeyin. Arkasında koskoca oda var. Benim üyeme 3 günlük fuar için 2 günlük vize vermeyin. Mallar, TIR'lar dolaşıyor AB’de, iş adamlarımıza gelince vize. Bu garabetin bitmesi lazım. İstanbul Ticaret Odası bu konuda ağırlığını koymak mecburiyetinde. Bundan netice de alırız.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: