Çağlayan: Artık kimse gece rüyasında görüp sabah kalkıp ihtilal yapamayacak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, artık kimsenin gece rüyasında görüp kalkıp ihtilal yapamayacağını belirtti. Zafer...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, artık kimsenin gece rüyasında görüp kalkıp ihtilal yapamayacağını belirtti.
Zafer Çağlayan bazı etkinliklere katılmak için Mersin’e geldi. Önce partisinin Aşiyan Düğün Salonu'nda yapılan Tarsus ilçe kongresine katılan Çağlayan burada yaptığı konuşmada, Allah’ın kandilerine ihtilalcilerin yapmış olduğu bu anayasayı değiştirme imkanı verdiğini kaydetti. Bu nedenle kendini son derece mutlu addettiğini ifade eden Çağlayan, "Bu ülkede o anayasa değişikliğine imza atan bir milletvekili olarak Ak Parti'nin bir ferdi olarak şeref duyuyorum, onur duyuyorum. Artık bu ülkede kimse gece rüyasında görüp sabah kalkıp ihtilal yapamayacak. İşte bakın ihtilalcilerden hesap soruluyor. Artık bu ülkenin birlik ve beraberliğine, milletin getirdiğine müdahale etmek isteyenler bilin ki bunun hesabını şu anda veriyor. Ve vermeye devam edecek." şeklinde konuştu. Daha önce parti olarak kendilerine yapılan baskıları hatırlatan
Çağlayan, "AK Parti olarak milletin içinde gelmiş, milletin gücünü arkasına almış evelallah Allah'ın gücünü her zaman arkasında hissetmiş olan bir parti olarak, hatırlayan bize yapılan baskıları, hatırlayın partimizin kapatma günlerini yapılan mücadeleleri ama evelallah tek bir adım geri atamadık ve asla da atmayacağız da bunun herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor." diye konuştu.
Cesaretlerini yüce yaratandan ve milletten aldıklarını vurgulayan Çağlayan, "Daha evvel Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi biz bu işe soyunurken kefenimizi yanımıza hazır ettik. Bu millete vereceksek canımızı da helal hoş olsun." dedi.

Reklam
Reklam

"CARİ AÇIK GENETİK BİR SORUN DEĞİL"
Bakan Çağlayan daha sonra Şişecam Tesisleri'ndeki 60 milyon dolarlık yatırımların açılışı ve temel atma törenine katıldı. Türkiye olarak bir çok başarıyı yakalasalar bile cari açık gibi bir problemlerinin olduğunu anlatan Çağlayan, "Ama çok şükür o da genetik bir sorun değil. Üzerinde hassas bir şekilde durulduğunda halledileceğini gördüğümüz bir dönemdeyiz.'' ifadesini kullandı.
Türkiye’nin 2023 yılı hedefine Türk müteşebbisinin de katkısıyla ulaşılacağını vurgulayan Çağlayan,
"Türkiye'nin dünyada önemli sorunların yaşandığı bir dönemde büyük bir ihracat rekoru yaşadı. Türkiye böylesine ekonomik bir kargaşanın yaşandığı bir dönemde, ihracatını yüzde 18'den fazla artırıyorsa, böyle bir ülke ancak alkışlanır. Bunun hissesini kendimize çıkartmıyoruz. Ben siyasi istikrarın ne anlama geldiğini çok iyi bilenlerden biriyim. Bugün yaşardıklarımız Türkiye'ye olan güvenin eseridir. Bunlar kara gözümüze kara kaşımıza gelmiyor. Evvel Allah kaşımız gözümüz de yerinde ama, onlar Türkiye'ye ve istikrarına güvendiği için geliyor." şeklinde konuştu.
Zaman zaman sırf muhalefet yapmak, iyiyi kötü yapmak uğuruna mücadele edenlerin , 'ihracattan bahsediyorsunuz, ithalatı neden açıklamıyorsunuz' dediklerini hatırlatan Çağlayan şöyle devam etti:
"İthalat her ay açıklanıyor. Bunları tüm dünya biliyor. Geçenlerde gazetecilerle toplanıp konuştuk. Yine konuşacağız. Ama bu sefer daha farklı olacak. Lüks tüketim mallarının ithalattaki yerini konuşacağız. Sizlerle bunları konuşacağız, tüm dünyaya duyuracağız. Ben ekonomi bakanıyım. İhracatta, ithalatta, yabancı yatırım da benim işim. Bunları niye söylüyorum. Çünkü bazen yazılanları söylenenleri okurken duyarken, gülmeye bile çekiniyorum.''
Bakan Çağlayan, konuşmasının sonunda Şişecam yöneticilerinden Mersin'deki gençlerin mesleksizliğini giderebilmek adına, 32 derslikli bir meslek lisesi yaptırmasını istedi. Bunun üzerine Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince Türkiye'nin mesleki eğitim konusundaki çalışmalarına ellerinden gelen desteği vermek istediklerini söyledi.
Daha sonra ise düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasallar olmak üzere faaliyet gösterdiği 4 dalda Türkiye'nin önemli şirketleri arasında yer alan Şişecam’daki Kromik Asit, Oksijen, Beyaz Sodyum Sülfat tesislerinin açılışını yapılırken Sülfirik Asit Tesisinin ise temeli atıldı.
Açılışın ve temel atmayı Bakan Çağlayan ile protokol üyeleri gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz