Çağlayan, Bilim Olimpiyatlarından Altın Ve Gümüşle Döndü

Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Liseleri, 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları’ndan bir altın, bir gümüş madalya ile...

Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Liseleri, 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları’ndan bir altın, bir gümüş madalya ile döndü. Öğrenciler, havaalanında çiçeklerle karşılandı.

Bu yıl 20.'si düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda bir altın, bir gümüş madalya alan Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Liseleri öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ödüllendirildi. Kimya dalında Hasan Doğan altın madalya alarak Türkiye birincisi olurken, biyoloji dalında Ahmet Bahadır Ak, gümüş madalya alarak Türkiye ikincisi oldu.

Reklam
Reklam

Havayolu ile memleketlerine dönen öğrenciler, GAP Havaalanında karşılandı. Okulu tarafından çiçeklerle karşılanan öğrencilerin mutlu oldukları gözlendi. Havaalanı çıkışında arkadaşları tarafından tebrik edilen öğrenciler, arkadaş ve öğretmenleri ile burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özel Çağlayan Murat Liseleri Müdürü Ahmet Arslan, öğrencileri bilim olimpiyatlarına sistematik olarak çalıştırdıklarını söyledi. Geçen yıllarda okul tarafından alınan madalyaları hatırlatan Arslan, gelecek dönemlerde daha büyük hedefleri olduğunu anlattı. Arslan, yıllardır devam eden, sürekli ve sistemli olimpiyat çalışmalarının meyvelerini almaya devam ettiklerini ifade etti. Arslan, şöyle devam etti: “İki yıldır üst üste aldığımız madalyaların ve kazandığımız derecelerin tesadüf olmadığını, fırsat verildiği takdirde Şanlıurfa insanının ne kadar başarılı olabileceğini gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizi, özveri ile yetiştirip cevherlerinin ortaya çıkarılmasında emeği geçen, başta ailelerini ve fedakar öğretmenlerimizi kutluyor, bize bu gururu yaşattıkları için şükranlarımız sunuyoruz.”

Reklam
Reklam

Kimya dalında altın madalya ile dönen ve son 3 ayda yoğun bir tempo ile çalıştıklarını dile getiren Hasan Doğan, öğretmenlerin desteği ile başarılı olduğunu ifade etti.

Biyoloji alanında bronz madalya alarak memlekete dönen Ahmet Bahadır Ak ise yoğun tempo ile çalıştıkları sırada kendilerine destek olan ailesine ve öğretmenlerine çok teşekkür ettiğini kaydetti. Murat koleji, 2011 yılında da 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda 4 madalya alarak Doğu ve Güneydoğu’da en çok madalya alan okul olmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: