Çağlayan Koleji 10 Bin Kişiye Aşure Ikram Etti

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Özel Çağlayan İlköğretim Okulu bir hafta boyunca 10 bin kişiye aşure ikram...

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Özel Çağlayan İlköğretim Okulu bir hafta boyunca 10 bin kişiye aşure ikram etti. Okulun aşure mesaisi velilere yönelik düzenlenen aşure yarışması ile son buldu. Yaklaşık 100 yarışmacının yarıştığı aşure yarışmasında 3 veli 100 tam puan alarak birinciliği paylaştı.
Özel Çağlayan İlköğretim Okulu ‘aşure günü’ etkinlikleri çerçevesinde bu yıl öğrenci velilerine yönelikte yarışma düzenledi. Aşureler lezzet ve sunum olarak iki kategoride değerlendirildi. Düzenlenen yarışmada Çiğdem Yıldırım, Melda Zanbal ve Berna Badıllı isimli 3 veli yarışmada 100 tam puan alarak birinciliği paylaştı. Jüri üyelerinin değerlendirmede zorlandığı aşure yarışmasında yarışmacı velilere “Çağlayan Aşure Yarışması” yazılı hatıra önlüğü hediye edildi.
Okul Müdürü Mustafa Üsküplü, bir hafta boyunca başta Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, İş-Kur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Urfaspor, SGK gibi pek çok kuruma ve kardeş okullara 10 bine yakın kişiye aşurenin dağıtıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Geleneksel hale getirdikleri aşure günü etkinlikleri çerçevesinde bu yıl velilerimiz arasında aşure yarışması yaptıklarını dile getiren Mustafa Üsküplü, yarışmanın yanı sıra 10 bin kişiye dağıtılan aşure ile öğrenci, veli ve okul çevresinde yer alan iş yerlerinde aşure gününe farkındalık oluşturulduğunu anlattı.

Aşureyi toplumsal barışın simgesi olarak tanımlayan Müdür Mustafa Üsküplü, “Aşure çok güzel bir tatlı. Birlik, beraberlik ve kardeşliği sembolize ediyor. Farklı renk ve tada sahip pek çok meyve, sebze bir araya gelerek muhteşem bir tat oluşturuyor. Eğer toplum olarak farklılıklarımıza rağmen kendi aramızda güzel bir ahenk içinde birlikte yaşamayı başarabilirsek bütün dünya insanlığına Anadolu topraklarından sevgi, saygı, barış, kardeşlik, fedakarlık, cömertlik, hoşgörü gibi 'aşure' tadında muhteşem bir ziyafet vermiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: