Çağlayan: "leasing sistemi dejenere edildi"

İSTANBUL (ANKA) - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan leasingteki KDV artışına ilişkin değerlendirme yaparken, leasing sisteminin dejenere edildiğini belirtti. Çağlayan, "Bu bir sonuçtur. Sonucu doğuran sebepler ortadadır. Amacından dışarı çıkarılmıştır" dedi. İstanbul Ticaret Odası Meclis üyeleri ile sabah basına kapalı görüşen Çağlayan, daha sonra İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

-LEASİNG SİSTEMİ DEJENERE EDİLDİ

Çağlayan konuşmasında leasingteki KDV artışına ilişkin görüşlerini aktardı. Çağlayan, leasing sisteminin dejenere edildiğini buna iş aleminin de göz yumduğunu belirterek, "Bu sistemi yapanlar da bu hale getirdi. Bu bir sonuçtur. Sonucu doğuran sebepler ortadadır amacından dışarı çıkarılmıştır" dedi. Bakan Çağlayan, 1980'li yıllarda leasing sistemini Türkiye gündemine getirilirken birçok amaca yönelik olduğunu özellikle KOBİ'ler açısından önem arzettiğini ifade etti. Geçen dönem içinde burada yan yollara sapıldığını, alttan üstten bazı sistemlere girildiğini vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Buna gerek yoktu. Bugün bunun sonucu olarak ortaya çıkan bir durum var. Bunu cezası faturası anlamında söylemiyorum. Bu düzenleme konusunda rahat olun arkadaşlar. Kesinlikle bunun piyasa koşulları içinde hiç kimsenin mağdur edilmemesi noktasında Maliye Bakanı ile çalışma içerisindeyim. Dün görüştüm bugün de kendisiyle görüşeceğim. Leasing konusunda vergilerin oransal boyutu tabi ki geçmişe dönük bir şey söz konusu olamaz. Geçmişe ilgili yapılmış olanların mağdur edilmesi söz konusu olamaz."

Çağlayan leasingin bundan sonra hangi alanlarda devam edeceğine yönelik çalışmaların önümüzdeki günlerde tekrar gündeme geleceğini ifade ederek, bu konuda eksiklik varsa gerekli düzenlemenin yapılacağını bildirdi.