Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu Bilim Şenliği Yoğun Ilgi Gördü

Muş Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu’nun geleneksel hale getirdiği 'Bilim Şenliği' yoğun ilgi gördü. Şenlikte...

Muş Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu’nun geleneksel hale getirdiği 'Bilim Şenliği' yoğun ilgi gördü. Şenlikte öğrencilerin geliştirdiği projeler katılımcıların beğenisine sunuldu

Atatürk Çocuk Parkı'nda düzenlenen şenliğe Vali Yardımcıları Fatih Demir ve Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, Hasköy Kaymakamı Bilgihan Bayar, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Söylemez, kurum amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi ile davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Halkoyunları gösterisi, tekvando gösterisi, Hacivat ve Karagöz tiyatro oyunu ile başlayan şenlikte kurdelenin kesilmesi ile kurulan stantlar gezildi.

"GELİŞTİRLEN PROJELER ÖĞRENCİLERİN HAYAL DÜNYASINA YANSIDI"

Muş Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okul Müdürü Cengiz Karakuş, bu tür sosyal aktivitelere önem vererek öğrencilerin projeler geliştirmesine katkı sunduklarını öğrencilerinin de birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Öğretmenlerin desteği ile geliştirilen projelerin, öğrencilerin hayal dünyasındaki icatların yapılmasına ve hayal dünyalarındakilerin gerçekleştirilmesine imkân sunduğunu ifade eden Karakuş, bu tür faaliyetleri geleneksel hale getireceklerini kaydetti.

Bilim Şenliği'ni yaklaşık 2 aylık bir zaman diliminde hazırladıklarını kaydeden Karakuş, şunları söyledi: "Buradaki amacımız; çocuklarımızın kendi yetenekleri, kabiliyetlerini keşif etmeleri noktasında çocuklarımız yaptığı projeleri kendi velilerine ve Muş halkının takdirine sunmaya yöneliktir. Öğrencilerimiz bu projelere başlamadan önce böyle bir çalışmayı ortaya çıkaracaklarına inanamadılar. Yani, 'Bunlar olabilir mi, yapılabilir mi?' diye endişelendiler. Ama iki aylık süre çalışması sonucunda onların da yetenekli olduğu ve hayal dünyalarındaki projeleri icat ettiler. Bunlara bazı örnekler verirsek, depreme dayalı ev var. Bu proje de evin taşınabilir olması, istenilen yere götürülmesi, hem yazlık ve hem de kışlık olarak kullanılması özeliklerine sahip. Öğrencimiz piyasadan alınan sabunun nasıl yapıldığını öğrenerek kendisinin yapması, başka bir öğrencimiz matematikteki çarpmaların pratik olarak geliştirdiği bir tablo ile nasıl daha kolay olduğunu gösteriyor. Başka bir proje ise konservelerde besin ürünlerinin ne kadar uzun süreli kaldığını balık ile yaparak besinlerin ne kadar uzun ömürlü olduğunu görmüş oldu. Hem öğrenci, veli, öğretmenin ve dışarıdaki vatandaşların katılarak bu projeleri görmesini sağlayan bir etkinlik oldu.”

Reklam
Reklam

Bilim Şenliği etkinliğine katılan Vali Yardımcısı Fatih Demir ise öğrencilerin geliştirdiği projelerin heyecan verici olduğunu belirterek, öğrencilerin başarısını tebrik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz