Çağlayan Ve Beyaz Lale Dernekleri, 'kadın Ve Şiddet' Paneli Düzenleyecek

Mersin Çağlayan Çalışan Kadınlar Derneği ve Beyaz Lale Hanımlar Derneği tarafından ‘Kadın ve Şiddet’ konulu...

Mersin Çağlayan Çalışan Kadınlar Derneği ve Beyaz Lale Hanımlar Derneği tarafından ‘Kadın ve Şiddet’ konulu panel düzenlenecek. Yerli ve yabancı bilim adamlarının sunum yapacağı panel 30 Mart'ta Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Çağlayan Çalışan Kadınlar Derneği Başkanı Dr. Gülay Demir, Beyaz Lale Hanımlar Derneği binasında düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda kadına yönelik şiddetin artmasının toplumu bilinçlendirmeyi ve ortak değerleri hatırlatmayı mecbur kıldığını ifade etti. Kadına yönelik şiddetin insanlığın ortak sorunu olarak olduğunu anlatan Demir, bu sorunu toplumun vicdanına duyurmak ve çözüm yolları bulmak amacıyla uluslararası bir panel düzenleyeceklerini kaydetti.
Panelin oturum başkanlığını Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak’ın yapacağı bilgisini veren Demir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da konuşma yapacağını ifade etti.
Panelde; Erciyes Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beylü Dikeçligil, Poznan Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kültür Sosyolojisi Uzmanı Dr. Hanna Mamzer, Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Samih Teymur, Setembre Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Uluslararası Sosyal Bilimler Enstitüsü Hukuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Antonio Jorge Pereira Junior, Necmettin Erbakan Üniversitesi Hadis Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Martı ile Mersin Barosu Disiplin Kurulu üyesi Avukat Şeyda Müjdeci de birer sunum yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: