Çağlayan Ve Hasdemir, Öğrencilerle Söyleşide Buluştu

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı ve Yeniülke Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çağlayan ile Sivas Radyo Televizyonu (SRT) Yönetim

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı ve Yeniülke Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çağlayan ile Sivas Radyo Televizyonu (SRT) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasdemir, lise öğrencileriyle mesleki tecrübelerini paylaştı.

Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen söyleşiye katılan SRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasdemir, görsel medyanın etkileri üzerine öğrencilere bilgiler verdi.

Öğrencilerin okuduğu alan gereği medya sektörü içerisinde yer alacaklarını belirten Hasdemir, "Medya çağı denen bir çağda yaşıyoruz. İnsanlar artık gününün çoğunu televizyon karşısında geçiriyor ve kendisine ne veriliyorsa onu alıyor. Maalesef Türkiye medyası şu anda çok iyi bir durumda değil. İlimizde ise göçün fazla olması nedeniyle kalifiye elemanlar hep buradan ayrılmış. Şu anda ilimizde de medya çok gelişmiş değil. Bu durum sizleri korkutmasın, meslekten soğutmasın, umutsuzluğa kapılmayın. Sizlerle birlikte bu medyanın daha ileriye gideceğine inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı ve Yeniülke Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çağlayan ise bir insanın ancak mesleğini sevdiği takdirde başarılı olabileceğini belirterek, medya sektöründe çalışanların birçok şeyden fedakarlık etmesi gerektiğini söyledi.

Gazetecilik mesleğinin püf noktaları hakkında öğrencilere bilgiler veren Çağlayan, gazetecilerin ailelerinden çok haberciliğe zaman ayırdığını belirtti. Gazetecilik bölümünde eğitim gören öğrencilerin bu mesleğin vasıflarına yatkın olduğunu ifade eden Çağlayan, "Bu bölümü okuyanlar, akademik olarak da başarılı olabilir, serbest piyasada veya kurum çatısı altında da çalışabilirler" dedi.

Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Tuncay Baral ise Çağlayan ve Hasdemir'in mesleki tecrübelerini paylaşmalarının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi kapsamında sosyal, sportif ve sanatsal alandaki çalışmalardan birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Baral, bu tür çalışmalarının artarak devam edeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Konuşmalarının ardından Baral, Çağlayan ve Hasdemir'e plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: