Çağlayan'dan ekonomi yorumu: Türkiye güçlü bir ülke, 'dere yatağında akıyor'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, son günlerde değeri artan dolar ve düşüşe geçen borsa ile ilgili...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, son günlerde değeri artan dolar ve düşüşe geçen borsa ile ilgili olarak “Türkiye güçlü bir ülke, ‘dere yatağında akıyor’ bizim açımızdan bir tehlike yok.” dedi.
İngiltere İş, Yenilik Bakanı Dr. Vince Cable ile imzalanan ‘Bilgi Ortaklığı Belgesi’ anlaşmasının ardından gazeteciilerin sorularını cevaplayan Bakan Çağlayan, dolardaki rekor artışa ve Türk Lirası'nın değer kaybına dair değerlendirmelerde bulundu.
Uluslararası gelişmelerin Türkiye’yi de etkilediğini belirten Çağlayan, ülkede dalgalı kurun hakim olduğunu, bu sebeple zaman zaman artışların zaman zaman da düşüşlerin görüldüğünü vurguladı.
Avrupa’da beliren sıkıntılara dikkat çeken Çağlayan, buna bağlı olarak doların tırmandığını kaydetti. Olumsuz tabloya rağmen Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Çağlayan, "‘su, dere yatağında akıyor." dedi.

Reklam
Reklam

“TÜRK LİRASININ DEĞER KAYBETMESİ İHRACATI ETKİLEMEZ”
Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin ihracatı etkilemeyeceğini bildiren Bakan Çağlayan, sürdürülebilir ekonominin ve girdi faaliyetlerinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Liranın değer kaybetmesinin ithalatta etkili olabileceğini aktaran Zafer Çağlayan, “Para birimimizin ne çok değer kaybetmesi ne de çok değerlenmesi olumlu değil. Merkez Bankası görevinin başında tehlikeli bir durum söz konusu değil. Öyle bir şey olduğunda zaten Merkez Bankası gerekli hamleyi yapıyor.”diye konuştu.

“İŞ ADAMLARI, KULLANDIKLARI PARA BİRİMİ ÜZERİNDEN BORÇLANSINLAR”
İş adamlarına seslenen Çağlayan, yatırımlarını bu aşamada sadece kullandıkları para birimi üzerinden yapmaları çağrısında bulundu. Avrupa’daki sıkıntılara da değinen Çağlayan Yunanistan konusunda özellikle Almanya ve Fransa’nın Yunanistan’a geç müdahale ettiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz