CAKA Müzisyenleri, Uludağ Üniversitesinde Yetişiyor

Ünlü keman sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın, Uludağ Üniversitesinde (UÜ) açılan Uluslararası Kış Müzik Okulunda genç yeteneklere eğitim veriyor.

Ünlü keman sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın, Uludağ Üniversitesinde Projesi" kapsamında hazırlanan Uluslararası Kış Müzik Okulu, UÜ Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla başladı. Keman alanında Cihat Aşkın, Prof. Angel Stankov, Doç. Gülen Ege ve Davide Alogna, çello alanında ise Prof. Alexander Hülshoff öğrencilerle bire bir çalışmalarını sürdürüyor. Aşkın, çalışmalar hakkında şunları kaydetti: "Yarışmalarda başarı kazanan ve ülkemizin ismin duyuran bu öğrenciler şu anda 20’li yaşların henüz başındalar ve ülkemizin gururu olarak bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Uluslararası okullardan burs alarak gittikleri ülkelerde başarılı çalışmalar yapıp ülkemize geri dönüyorlar ve kendilerine öğretilen geleneği tekrar ederek öğrenci yetiştiriyorlar. Bu bağlamda UÜ Devlet Konservatuarı, bu projenin lokomotif kurumu olarak benim için çok özellikli bir konumdadır." Aşkın, 9 Şubat'ta yapılacak final konserinin ardından genç sanatçılara katılım belgelerini teslim edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz