Çakar: Kordon'daki Cezaları Belediye Kanunlara Bağlıyor

Yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan...

Yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, Kordon'da son dönemde kesilen cezaları yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Kordon esnafına kapatma ve para cezası uygulamalarının Konak Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Çakar, belediyenin tepkileri en aza indirme adına topu kanunlara atarak hükümeti sorumlu tutmaya çalıştığını söyledi. Bunun doğru olmadığını söyleyen Çakar, "Kordon'da faaliyet gösteren esnaflara yönelik Konak Belediyesi'nce verilen kapatma kararları ve para cezaları, tamamen belediye yetkilileri ve encümeni tarafından uygulanmıştır. Yetkililer, ilgili yerlerde gürültü ölçümlerini kendisi yapmış, yaptırmış ve tutanağa bağlamıştır. Bu tutanak belediye encümeni tarafından değerlendirilerek, kapatma ve para cezasına karar verilmiştir. Bütün bu işlemler, Konak Belediye Başkanlığı'nın bilgi ve emriyle yapılmıştır. Kararı veren encümen üyeleri, Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın/ emrindeki bürokratlardan ve CHP’li meclis üyelerinden oluşmaktadır. Hakkında işlem yapılan esnafa, 'Biz bunu istemeyiz ama kanunlar zorluyor.' dendiği, bizzat esnaf tarafından ifade edilmektedir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kamu yöneticilerinin bu tür ifadeler kullanmasının doğru olmadığını belirten Kenan Çakar, "Bu söylem doğruysa bu yöneticilerin ne kadar acziyet ve zafiyet içinde olduğunun en büyük göstergesidir. Ayrıca Konak Belediye Başkanı olarak siz istemiyorsunuz ama kanunlar sizi zorluyorsa, verdiğiniz kapatma kararını hangi yetkiye dayanarak kaldırdıysanız, yine sizin encümeninizin verdiği para cezasını da aynı yetkiye dayanarak kaldırınız. Kordon gibi hassas bölgelerde tüm uygulama ve denetim yetkisi, Konak Belediyesi'nin talebi üzerine bakanlıkça Konak Belediyesi Başkanlığı yetkisine devredilmiştir. Bu gerekçeyi sanırım, eski bir bakan olan Belediye Başkanı Tartan da bilmektedir. Şimdi kendi yetkilerine dayanarak yaptıkları işlemin altında ezilen belediye başkanı, bu yetkilerinin kaldırılması için yeniden valiliğe talepte bulunmuştur. Bütün bu gerçekler ortadayken Kordon esnafını ve İzmirliyi yanlış beyanlarla yanıltmayı ve siyasete alet etme girişimini doğru bulmadığımızı özellikle ifade etmek isterim. Bakanlık yapmış bir kişinin yönetiminin, uzun yıllardır var olan kanunları uygularken siyasi söylemlerle yükümlülüklerini başkalarının üzerine atma girişimini kamuoyunun takdirine bırakıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: