Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, haftalık olağan basın toplantısında son 30 yılda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili bilgi verdi. Er, 1974 yılından günümüze 424 bin 109 kişinin hırsızlık suçu işlediğini belirterek bu süre içerisinde 125 bin 300 kişinin (yüzde 29.54) aynı suçu tekrar işlediğini bildirdi. Er, Hırsızlık suçunu işleyenlerin 84 bin 929'unun ( yüzde 20.3) evden ve işyerinden, 25 bin 768'inin (yüzde 6.08) otodan hırsızlık suçu işlediğini, hırsızlık suçunu işleyenlerin içerisinde 18 bin 514 kişinin (yüzde 4.37) dolandırıcılık ve 7 bin 389 kişinin (Yüzde 1.74) ise cinayet suçunu, 5 bin 456 kişinin (yüzde 1.29) ise hırsızlık suçunu işleyip yankesicilik ve kapkaç suçunu da işlediğini açıkladı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Er, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Er, bir gazetecinin Alaattin Çakıcı'nın kaçışıyla ilgili sorusuna, "Konu İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne intikal etti. DGM Savcılığı bu yönde gerekli soruşturmayı başlattı. Olay, Adliyeye intikal ettiği için daha fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü, gerek Anayasamızda gerekse hazırlık tahkikatının gizliliği esasına göre Adliyeye intikal eden konu ile ilgili konuşmanın anlamı da mantığı da yok, ama anılan şahıs aranır durumda. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında aranıyor" cevabını verdi.
"Alaattin Çakıcı'nın kaçışında bir ihmal var mı, yargı da mı yoksa poliste mi gecikme var?" yönündeki soruya Er şöyle cevap verdi: "Ne yargıda ne poliste her hangi bir gecikme yok. Evet, basından takip ediyorsunuz. Dinlendiği doğrudur. Mahkeme kararı ile dinlenmiştir ve bu dinlenme ile ilgili tutanaklar, evraklar adli makamlara intikal ettirilmiştir. Adli makamlarca konu değerlendirilmektedir".
Çakıcı'nın kaçışı ile ilgili bir başka soru üzerine Er, "Bazı basın-yanın organlarında çıkan bilgiler doğrultusunda gerekli incelemeler başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Kimsenin sıfatından, bulunduğu mevkiden dolayı, suç işleme hakkı yoktur. Her kim suç işlemiş ise Türk Ceza Kanunu'nda müeyyidesi neyse onunla karşı karşıya kalacaktır. O konuda çalışmaların yanısıra inceleme de başlatılmıştır" dedi. CIA'nin terör örgütleri tarafından NATO zirvesinde terörist eylem yapmak için patlayıcı soktuğu yaptığı yönünde bilgi verildiği iddialarının hatırlatılması üzerine Er, emniyet teşkilatının ikili ve çok taraflı olmak üzere 68 ülke ile güvenlik işbirliği anlaşması olduğunu hatırlatarak, "Bu çerçevede dış kaynaklardan bilgi gelmektedir. Gerek iç, gerekse dış kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda güvenlik tedbirleri alınmaktadır" karşılığını verdi.
KONGRA-GEL(PKK) terör örgütünün Güneydoğu'da yaptığı bazı eylem girişimlerini hatırlatan bir gazetecinin, "KONGRA-GEL (PKK) terör örgütü yeniden harekete mi geçti?" yönündeki sorusuna Er, "PKK- KONGRA-GEL terör örgütü gerek yurt içinde gerekse yurt dışında izlenmektedir. Son günlerde Güneydoğa'da cereyan eden olaylar vardır. Bu olayların değerlendirilmesi doğrultusunda çalışmalar yürütülmektedir" dedi. Er, Arif Sakık'ın Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanma başvurusu ile ilgili bir soruya, "Topluma Kazandırma Yasası ile ilgili müracaatı değerlendirilecektir. Müracaatı yeterli değildir. Kanunun ön şart olarak aradığı şartlar vardır. Onlar yerine gelmişse ilgili mahkeme kararı ile yararlanması söz konusu olabilir" karşılığını verdi. NATO Zirvesi'nde alınan güvenlik önlemleri ile ilgili bir soruya ise Er, Türkiye Cumhuriyeti'nin birçok uluslararası toplantıyı güvenlik tedbirleri içerisinde yerine getirdiğini vurgulayarak, "Gerek İstanbul polisi gerek Türk polisi tecrübelidir. Her türlü güvenlik tedbiri alınacaktır" dedi.
Bir gazetecinin, Alaattin Çakıcı'nın telefonlarının dinlenmesi ile ilgili bant çözümlerinin basına yansımasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine de Er, bilgilerin adliyeden de polisten de verilmiş olabileceğini belirterek, "Nereden verildiği araştırılmaktadır. İnceleme başlatılmıştır" diye konuştu.