Çakır 4+4+4’ü Değerlendirdi

AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyon Üyesi Osman Çakır, 4+4+4 eğitim sistemi...

AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyon Üyesi Osman Çakır, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çakır, velilerin 66 aydan küçük çocuklarını okula göndermemek için rapor almasına gerek olmadığını, dilekçe vermelerinin yeterli olduğunu söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, 4+4+4 eğitim sistemi sonrasında okullara kayıtların bittiğini hatırlattı. Bazı ailelerin çocuklarını okula göndermemek için sağlık kuruluşlarından rapor aldıklarını söyleyen Çakır, velilerin bir dilekçe ile bu sorunu çözebileceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Milletvekili Çakır, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Basında belki haklı olarak konulara çekimserlik olduğu ifade edildi. 64 aydan itibaren önceki çocukların sıkıntılı olabileceği söylendi. Bakın biz bu yasayı zaten çıkartırken bunları görüştük. Savunduğum bir şey vardı. Bakanımız ve müsteşar da gerekli düzenlemeyi yaptı. Bir yaş koyuyorsunuz. O yaş gelecek sene arada 1 yaş oluyor ve geçmişteki çocuklar ile bir arada olamıyor. Burada önemli olan aynı sınıfa başlayacak çocukların altı ayı yedi ayı geçmemiş olmasıydı. 66 ay gibi bir süreç konuldu. 66 ay altındakiler velilerin isteğine bağlı. İsteyen göndermeyebilir. Bir dilekçe ile bunu halledebilirlerdi. Ama şimdi rapor almaya başlıyorlar. Bakanlığın yaptığı yasada zaten bir açık var. Çocukların 1 yıl kazancı olacak. 65-66-68-70-80 aylık çocuklar var. Biz bu uygulamaları değiştirmeye uğraşıyoruz. 1 yıl önce hayata başlamaları konusunda bizim isteklerimiz var. Çocuklarımız daha tecrübeli olacaklardır” dedi.

Çakır, “1983-1985 yılları arasındaki Türkiye ile 2012 Türkiye’sini karşılaştırmak yanlış. Derslik olarak 160 bin dersliğimiz bulunuyor. Öğretmen sayımız olarak belli bir mesafe kat ettik. O zamanki Türkiye ile bugünkü Türkiye’yi kıyaslamak çok yanlış. Vazgeçeriz okul öncesi eğitimi zorunlu hale getiririz. Bunlar süreç içerisinde görüşülecek konular. Fakat iptal etme gibi bir konu olmayacaktır. İlerleyen zamanda okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Çakır ayrıca Düzce’de köy gezilerinin de devam ettiğini dile getirerek, alt yapı ile ilgili olarak sorunların olduğunu ve ilerleyen zamanda bu sıkıntıların sona ereceğini belirtti. Geziler sırasında sorunları da yerinde tespit etme imkanı yakaladıklarını kaydeden Çakır, “Alt yapı itibari ile kanalizasyonlarda biraz sıkıntı olan yerler var. Fakat bu sorunu da aşacağız. Su sorunu olan fazla köyümüz yok. Yol sorunu var. Geçmişe mukayese ettiğimiz zaman köyler şimdi şehrin mahallesi konumunda. Okul ve eğitim ile alakalı sorunlar oluyor. Sonuçta bir şekilde toplanıp bunları değerlendireceğiz. Köylerimize ne yapabiliriz diyeceğiz. Hangi sorunu öncelikli olarak çözmemiz gerektiği konusunda değerlendirmeler yapacağız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: