Çakır: Karadeniz insanı iş beğenmiyor, işler Gürcü’lere kalıyor

Rize Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Karadeniz insanının günlük yevmiyeli işleri beğenmeyerek çalışmadığını ve bu...

Rize Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Karadeniz insanının günlük yevmiyeli işleri beğenmeyerek çalışmadığını ve bu işleri yapan Gürcistan vatandaşlarının milyonlarca liralık gelir elde ettiğini söyledi.
Rıza Çakır, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilere Çayeli Belediyesi’nin ilçedeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Çayeli’nde 8 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Çakır, bu süre zarfında ilçenin her geçen yıl büyük gelişme kaydettiğini belirtti.
"Kendimi, Çayeli’nin Belediye Başkanı olmanın yanında ilçenin hizmetçisi, çöpçüsü olarak görüyorum." diyen Çakır, "İlçemizdeki altyapı sistemimizi büyük ölçüde tamamladık. İlçemizin her tarafını uzun ömürlü parke taşlarla döşedik. Bizim için altyapıdan ziyade yerin üstündeki hayat büyük önem taşıyor. İlçe halkının refaha erişmesi adına gece gündüz çalışıyoruz. Ankara’dan ilçemize 150 milyon liralık bir ödenek sağladık. İlçemizde coğrafi koşullara bağlı olarak ciddi bir yer sıkıntısı çektiğimizden bu nakdi şu anda elimizde bekletiyoruz. İlçemizde kapalı spor salonu yapacağız. Bu spor merkezini yapmak adına her şey hazır ama spor salonunun yapılacağı alanda 250 metrekarelik bir alanı daha kamulaştırmamız gerekiyor. Bu sorunu en kısa sürede hallederek kapalı spor salonumuzun temelini atmayı hedefliyoruz.” dedi.
Çayeli Eğitim Fakültesi’nde öğrenci sayısının bu yıl itibariyle 2 bin 500’ü aştığını kaydeden Çakır, “Belediye olarak eğitim gören genç nesli destekliyor ve elimizden geldiği kadar onların isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. Yeni belediye binamızın yapılması ile şu an mevcut olan belediye binamızı kiraya verecek ve buradan elde edilecek olan kira geliriyle de 600 öğrencimize burs vereceğiz. Ayrıca üniversite öğrencilerimizin temel gıda maddesi olan Ekmek ihtiyacını da günlük karşılıyoruz. Öğrencilerimize ilçedeki fırınlarımızdan günde 600 ekmek dağıtılıyor. Bizlere iş müracaatı için gelen ilçe halkına da iş konusunda kolaylıklar sağlıyoruz. Başkanlığımda birçok vatandaşımızı iş sahibi etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Onların hayır duasını alabiliyorsak ne mutlu bizlere.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

KARADENİZ İNSANI İŞ BEĞENMİYOR
Karadeniz insanının iş konusunda çok titiz davrandığını dile getiren Çakır, “Zamanında Karadeniz’den büyük kentlere göç eden dedelerimiz hep aza kanaat ederek, düşük gelirli işlerde çalışarak birikimlerini yapmış ve kendi işlerini kurmuştur. Bugün sadece İstanbul’da bin 500’ün üzerinde Çayelili fırın sahibi hemşehrimiz var. Bu sayı ülke genelinde 4 bin’e yakındır. Dedelerimiz, zamanında para kazanmaya mecbur oldukları için sevdiklerinden koparak gurbete çıkmış ve gittikleri yerlerde büyük başarılar sağlamıştır. Bugün Karadeniz’de baktığımızda, özellikle genç neslin iş beğenmediğini görüyoruz. Özellikle çay sezonlarında çay hasadının yapılması için bu gençlerimizi çaylıklara sokamıyoruz. Günlük 60–70 liralık yevmiyeyi tatmin edici bulmuyorlar. Bu yüzden bu işleri yapmak Gürcü’lere kalıyor. Gürcü işçiler bu işler sayesinde senelik toplamda 50 milyon liralık bir nakit para kazanıyor. Özellikle genç kardeşlerime aza kanaat etmeleri konusunda uyarıda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz