Çakırlar'da Geri Sayım Başladı

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Çakırlar Orman Korusu’nda pide fırını, yollar, otoparkın bitirildiğini, tenis kortu,...

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Çakırlar Orman Korusu’nda pide fırını, yollar, otoparkın bitirildiğini, tenis kortu, giriş kapıları ve çevre düzenlemesinin de tamamlanmasıyla çalışmaların ilk etabının sonuna gelineceğini belirtti.

Yaklaşık bir yıl önce başladıkları Çakırlar Orman Korusu düzenleme çalışmalarında sona doğru gelindiğini, kısa bir süre sonra halkın hizmetine açacaklarını dile getiren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “22 hektarlık bir alanda ağaçtan yürüyüş yolları, kafeler, pide ocağı, kamelyalar, bölgeye uyumlu çeşitli hayvanların barınabileceği barınaklar, taş yollar, dinlenme mekanları yaparak, burayı ziyaret edenlere ormanın içlerine kadar gidebilme, korunun tadını çıkarabilme fırsatı sunacağız. Bunun yanı sıra koruyu daha kullanışlı hale getirmek için ziyaretçi otoparkı, spor yapılabilmesi için tenis kortu ve soyunma-giyinme-kabinleri, voleybol ve basketbol sahaları, piknik alanları yapıyoruz. Bu ay içerisinde tüm çalışmalarımızı bitirerek, Çakırlar’ı yeni yüzü ile halkın beğenisine sunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

İkinci etap çalışmalarının ise önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Burma, “Ormanın daha da içlerine gidilebilmesi, ulaşılmayan yerinin kalmaması için çalışmalar yapacağız. Bunu gerçekleştirmek için de teleferik yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: