Çakırtepe Hastanesi, Organ Bağışının Önemini Anlatan Konferans Düzenledi

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Musa Yılmaz Acar, Terme Kozluk...

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Musa Yılmaz Acar, Terme Kozluk İlköğretim Okulu'nun öğrenci, öğretmen ve idarecilerine organ bağışının önemi konulu bir konferans verdi.

Uzman Dr. Musa Yılmaz Acar, slayt gösterisi eşliğinde yapmış olduğu sunumunda öğrencileri ve katılımcıları organ nakli ve organ bağışı hakkında bilgilendirdi. Dr. Musa Yılmaz Acar, sunumunda 'Organ nakli nedir?, Hangi organ ve dokuların nakli yapılabilir?, Her ölüm halinde organ nakli yapılabilir mi?, Beyin ölümü kriterleri ve bunun kanundaki yeri, beyin ölümü nedir?, Beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki fark, beyin ölümü kararının alınması, aileden izin alınması, kimlerin organ bağışında bulunabileceği, organ bağışının nerelerde yapılabileceği, organ nakli ile tedavinin önemi ve organ bağışı ile ilgili bir çok konu hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Öğrenci ve öğretmenlerin sorularla anlam ve önem kazandığı konferans yaklaşık bir saat sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz