Çakmak: Manavgat'ın en büyük sorunu trafik

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, turizm şehrinin en önemli sorununun trafik...

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, turizm şehrinin en önemli sorununun trafik olduğunu söyledi.
Ahmet Çakmak, Side Liman Restoran'da düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetimlerin zamanında tedbir almaması durumunda Manavgat'ta trafik sorununun içinden çıkılmaz bir hal alacağını iddia etti.
Dünyanın her ülkesinde trafikte yol geçiş üstünlüğünün yayalara ait olduğunu hatırlatan Çakmak, Manavgat'ta yaya yoluna araç park edildiğini görünce yabancı konuklara mahcup olduklarını kaydetti.
Manavgat Belediyesi tarafından ana güzergâh üzerindeki yolları ücretli parka dönüştürülmesinin trafik için büyük risk oluşturduğunun savunan Çakmak, "Yol kenarında bir araç yansa, mahallede yangın çıksa ve birisi rahatsız olsa, bayılsa araç yoğunluğundan itfaiye ve ambulans hasta almaya yanaşamayacak." dedi.
Çakmak, "Yetkililerin her geçen gün karmaşık hale gelen Manavgat trafiğine çözüm bulmasını istiyoruz. Kaldırımların çoğuna araç konuyor. Trafikte dünyada yaşanmaya uygulamalar Manavgat'ta yaşanıyor. Ana cadde üzerinde kaldırımlarda araç görünce çok şaşırıyorum. Turistler ise yaya geçiş işareti üzerine araç konulunca gülüyor. Kaldırımlar Manavgat'ta insanların rahat bir şekilde yürümesi için yapılmıştır. Birileri aracını park etsin diye yapılmamıştır. Turizm sezonu öncesi Manavgat Belediyesi'nin trafik sorunu çözmesini istiyoruz. Yoksa Manavgat'a gelen yabancı konuklarımıza karşı gülünç duruma düşeceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz