Çakmak: Saros'taki ev pansiyoncuları fırsatçılık yapıyor

Edirne Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi’ndeki ev...

Edirne Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi’ndeki ev pansiyonculuğu sorununun fırsatçılığa dönüştüğünü söyledi. Çakmak, kayıt dışı ev pansiyonculuğu yapanların uyguladığı yüksek fiyatların, turizmi baltaladığını kaydetti.

Hüseyin Çakmak, yaptığı açıklamada, Saros Körfezi’nin gün geçtikçe daha fazla kişinin ilgisini çektiğini ve başta Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) olmak üzere, çeşitli turizm organizasyonlarında gündeme geldiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Bölgede yaşayan herkesin Saros’un önemini anladığını vurgulayan Çakmak, her platformda Saros’u gündeme getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Saros Körfezi’ndeki ev pansiyoncuğu sorununa çare bulmak istediklerini anlatan Çakmak, ”Turizme kendi elimizle balta vuran uygulamalar yapıyoruz. Bunlardan en önemlisi Saros Körfezi’ndeki ev pansiyonculuğu sorunu. Adeta bir fırsatçılığa dönüşmüş. Sazlıdere’den Enez’e kadar bütün Saros’ta var olan ancak olumsuz etkileri en fazla Erikli ve Yayla sahillerinde hissedilen ev pansiyonculuğu konusuna bir an önce bir çözüm bulunmalı." dedi.

Pansiyonculuk yapanların bazı kurallara uymak zorunda olduğunu vurgulayan Çakmak, şunları kaydetti: "Bu konuda mutlaka düzenleme yapılmalı. Çünkü pansiyonculuk fahiş fiyat uygulamasına dönüşmüş. Bu da bölgemizi ziyarete gelenlerde kötü bir intiba bırakıyor. Bu nedenle ev pansiyonculuğu mutlaka kayıt altına alınmalı. Bu konu bizim odamızı da yakından ilgilendiriyor. Söz konusu uygulamayla hem yeni üyelerimiz olacak hem de şu anki üyelerimiz de haksız rekabetten olumsuz etkilenmeyecek. Oda olarak bu konuda yapılacak ve yapılmakta olan çalışmalara destek vermeye hazırız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz