Çal’da tarımsal biyoteknoloji enstitüsü kurulacak

Denizli’nin Çal ilçesinde uzun zamandır âtıl vaziyette duran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait 650...

Denizli’nin Çal ilçesinde uzun zamandır âtıl vaziyette duran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait 650 dekarlık arazide tarımsal biyoteknoloji enstitüsü kurulması planlanıyor. Vali Yavuz Erkmen, söz konusu arazide incelemelerde bulundu. İnceleme gezisin, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Gülsever, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Defterdar Mehmet Özefe, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de katıldı.
Vali Erkmen, arazinin PAÜ’ye devredilerek tarımsal biyoteknoloji enstitüsü kurulmasının planlandığını belirterek, “Üniversitenin buradaki bölümlerini arttırmak, özellikle tarım ve hayvancılıkta burayı merkez konumuna getirmek istiyoruz. Düşünülen enstitüyle sadece Çal’ın değil, Denizli’nin sesinin ülke çapında duyurulmasını amaçlıyoruz. Bu konuda ne yapabileceğimizi konuşmaya ve araziyi incelemeye geldik.” dedi. Rektör Bağcı ise yöreye özgü tohumları, genetik teknolojileri kullanarak üreteceklerini ifade etti. Böylece tohumda dışa bağımlılıktan kurtulacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Bağcı, "Yıllardır bekletilen bu araziyi, akademik çerçevede kullanacağız. Araştırmacı şirketler buraya gelecek. Amaç, genetiği değiştirilmiş organizmalar tarzında üretim yapmak değil. Genetik teknoloji kullanılacak ama özlediğimiz meyve ve sebzelerin tohumları olacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz