Çaldığı Araçla Bir Kişiye Çarptı Ve Takla Attı

Çaldığı ticari minibüsle kaçan ve polisin dur ihtarına silah çekerek karşılık veren şahıs, bir kişiye...

Çaldığı ticari minibüsle kaçan ve polisin dur ihtarına silah çekerek karşılık veren şahıs, bir kişiye çarptıktan sonra aracıyla takla attı.

Yalova'da 1 gün önce çalınan M.M.'ye ait 77-M-126 plakalı ticari minibüs, Bursa Yolu Soğucak mevkiinde polis tarafından oluşturulan kontrol noktasında fark edildi. Polisin dur ihtarına uymayan şahıs, çalıntı minibüsle kaçmaya başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik kovalamacanın ardından Kirazlı Sanayi Sitesi'ne dönen H.K., o esnada işten çıkarak minibüs durağına doğru yürüyen Çiğden Işıltaş (28) isimli kadına çarptı. Kadını ağır şekilde yaralayan minibüs, kontrolden çıkarak takla attı. Çarpmanın etkisi ile yol kenarına savrulan kadın ise, olay yerine çağırılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadının kaburgalarının kırıldığı, akciğerinde de yırtılma olduğu anlaşıldı. Hayati tehlike taşıyan kadın ameliyata alındı.

Reklam
Reklam

Çaldığı minibüsle takla atan ve araçtan burnu dahi kanamadan çıkan H.K. ise, koşarak olay yerinden kaçtı. Sanayi sitesinin yaklaşık 400 metre ilerisindeki dik araziye çıkan şahıs, polise zor anlar yaşattı. Polisin dur ihtarına uymayan H.K., polise silah çekince polis de silahıyla havaya ateş açtı. Kovalamanın ardından yakalanan şahıs, güçlükle gözaltına alındı.

H.K.'nın minibüsü sevgilisi M.M.D. (24) ile gezmek için çaldığı, yaşanan kovalamaca ve sonrasında yaşanan kazada da genç kadının araçta olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan H.K., kontrol amacıyla götürüldüğü Yalova Devlet Hastanesi'nde ise yaralı kadın Çiğdem Işıltaş'ın yakınlarının linç girişiminden güçlükle kurtarıldı. H.K'nın sevgilisi M.M.D ise kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına hakaretler yağdırıp terlik fırlattı.

Polis, olayı gerçekleştiren H.K.'nın defalarca hırsızlık ve adam yaralama suçlarından sabıkası olduğunu ve kısa süre önce cezaevinden çıktığını tespit etti.

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: