Çaldıran’da 23 Nisan Coşkusu

Van'ın Çaldıran ilçesinde yapılan 23 Nisan kutlamalarına Muğla'dan 80 kişilik öğrenci ve veli grubu da...

Van'ın Çaldıran ilçesinde yapılan 23 Nisan kutlamalarına Muğla'dan 80 kişilik öğrenci ve veli grubu da katıldı.

Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumları tarafından ülkenin doğusu ile batısı arasındaki kardeşlik bağını sağlamlaştırmak amacıyla hazırlanan ''Uzakta Bir Kardeşim Var'' projesi kapsamında Van'a gelen Muğlalı öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı Çaldıran ilçesinde kutladılar. Zahide-M. Salih Tamince Spor Salonu’nda yapılan kutlamalar, Çaldıranlı öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları, semazen ve çeşitli gösterilerle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş’un günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından Muğla ve Çaldıranlı öğrencilerin birbirlerine yazdıkları kardeşlik şiirleri okundu. ''Uzakta Bir Kardeşim Var'' projesi kapsamında düzenlenen şiir, hikaye ve resim yarışmasında dereceye giren Muğlalı ve Çaldıranlı öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından Çaldıran Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’ne geçen davetliler, burada ‘Kardeşlik Projesi’ konulu resim sergisini gezdi. Öğrenciler tarafından hazırlanan resimler büyük beğeni topladı. Piri Reis Eğitim Kurumları öğrencileri burada Çaldıranlı öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Reklam
Reklam

Ardından Hafsa Hatun Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’na geçen konuklar, burada onurlarına verilen yemeği ilçe protokolü ve Çaldıran halkı ile beraber yediler. Yemekten sonra tarafların birbirlerine karşılıklı hediyeler verilmesiyle program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: