Çaldıran’da ‘tane Tane Gelen Mutluluk’ Kampanyası

Van’ın Çaldıran ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu tarafından sürdürülen "Tane tane gelen mutluluk" kampanyası kapsamında 2...

Van’ın Çaldıran ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu tarafından sürdürülen "Tane tane gelen mutluluk" kampanyası kapsamında 2 engelli vatandaşa daha tekerlekli sandalye hediye edildi.

Daha önceden topladıkları mavi kapakla 3 engelli vatandaşı sevindiren Atatürk İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, okulların tatile girmesine rağmen kampanyalarına ara vermeden engelleri sevindirmeye devam ediyorlar. Tekerlekli sandalyelerden birini Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Aysel Kaya’ya hediye eden Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Muhammet Binici, kampanyalarına destek veren Vantalya Çatı Ferforje Limitet Şirketi sahibi Yılmaz Çınarcı’ya teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Sandalyeyi aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aysel Kaya, bugüne kadar babası ve akrabalarının kendisini sırtlarında taşıyarak okula getirip götürdüğünü söyledi. Okul dağılana kadar hep sırada oturmanın kendisi için çok zor olduğunu söyleyen Aysel Kaya, bundan sonra kendisine hediye edilen tekerlekli sandalyenin ayakları olacağını belirtti.

İkinci tekerlekli sandalye ise Karadulda köyünde ikamet eden yürüme engelli 22 yaşındaki Mülazım Ukşul’a hediye edildi. Oğluna hediye edilen tekerlekli sandalyenin kendisini ve oğlunu çok memnun ettiğini belirten anne Necibe Ukşul; uzun zamandan beri oğluna tekerlekli sandalye almak için mavi kapak topladığını söyledi. Topladıkları kapakları, oğluna tekerlekli sandalye temin eden Atatürk İlköğretim Okulu’na teslim ederek bir nebze de olsa kampanyaya katkıda bulunacağını belirten Necibe Ukşul, bu durumun kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz