Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık:

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bir ülkenin gelişebilmesi için öncelikle iyi yönetilmesi gerektiğini...

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bir ülkenin gelişebilmesi için öncelikle iyi yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Uludağ Ekonomi Zirvesinde düzenlenen 'Yeni Türkiye, yeni fırsatlar' konulu panele katıldı. Moderatörlüğünü Boyner Holding Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner'in yaptığı oturumda konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, yeni Türkiye ile konuşabilmek için geçmişe bakmak gerektiğini belirterek sözlerine başladı.

Reklam
Reklam

İşadamı olarak 1980'lerde işe başladıklarını anlatan Ahmet Çalık, o tarihlerde 2 yılda bir yurt dışına çıkma izni olan ve belli bir miktar dövizle dışarı çıkma şanslarının olduğunu hatırlattı. O tarihlerde ekonominin yüzde 80'in devlet, yüzde 20'sinin ise özelde olduğunu hatırlatan Çalık, "90'larda ise Sovyetler dağıldı. 2000'li yıllarda Türkiye büyük bir kriz yaşadı. Bankalarımızda büyük bir batık verdik. Zor şartlar altında idik. Ama Türkiye hem devlet hem de özel de borçlarına hep sadık kaldı" dedi.

2002 yılından bu yana Türkiye'de yaşanan değişimlere değinen Çalık, "2023'e baktığımızda bizler globan pazarda iş yapan insanlar olarak şunu gördük ki ülkelerde iyi idare edilmedikleri zaman şirketler gibi halkı geriye gidiyor ve büyük zarar görüyor. Onun için ülkelerin iyi yöneticilerce yönetilmesi gerekiyor. Yöneticiler sizin önünüzü açamazsa siz ne kadar çalışırsanız çalışın başarılı olmazsınız. Son 10 yılda Türkiye iyi yönetimle iki büyük krizi geçirdik ama bizim ekonomimiz yavaşladı ama durmadı. Bu da bizim dayanıklılığımızı gösteriyor. Türkiye'nin 10 yılını çok parlak görüyoruz 2023 vizyonunu Türkiye olarak koydu. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi. 2023'de ilk on ekonomi arasında gireceğimize benim inancım tam. Burada bürokratlarımıza büyük iş düşüyor. Burada siyasetin iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunun bilincindeyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki bu yüzyılın büyük değişimlerin yaşandığı bir yüzyıl olduğunu belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, internet ve enerji sektöründe büyük değişimlerin olduğunu söyledi.

Dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 70'inin Türkiye'nin komşularından çıkmasının büyük bir şans olduğunun altını çizen Ahmet Çalık, 2023 hedefinin çok gerçekçi olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: