"Çalık ile ortaklık düşüncemiz yok"

İSTANBUL(ANKA) – Sancak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Sabah-ATV için Çalık Grubu ile ortaklığa gidecekleri iddialarına karşılık, "Sabah-ATV'yi alan aldı, hayırlı uğurlu olsun. Gündemimizde Ahmet Çalık ile bir ortaklık şu anda yok" dedi.

TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen "Uluslararası Uygulamalar Işığında Türkiye için Sanayi Stratejisi Arayışları" konferansı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ethem Sancak, 2007 yılında genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı gibi Türkiye ekonomisini yoldan çıkaracak önemli badireler atlatıldığını belirterek, "2007 yılı Türkiye için her şeye rağmen çok iyi bir yıl oldu" dedi. Sancak, 2008 yılının da Türkiye için başarılı bir yıl olacağını söyledi.
Sabah-ATV ihalesine ilişkin soruları da yanıtlayan Sancak, RTL-İpek-Sancak Grubu olarak önyeterlilik aldıkları ihaleden neden çekildiklerine ilişkin bir soruya, "Hesabımız denk gelmediği için çekildik. Yabancı ortağımız RTL'nin çekilmesi belirleyici oldu" yanıtını verdi. Sancak, Çalık Grubu tarafından Sabah-ATV için verilen 1.1 milyar doların çok iyi bir rakam olduğunu ifade ederek, "Bence ederinin üstünde gitti" dedi.

Reklam
Reklam

Ethem Sancak, önümüzdeki dönemde Sabah-ATV için Çalık Grubu ile bir ortaklığa gidecekleri yönündeki iddialara ilişkin ise, "Sabah-ATV'yi alan aldı, hayırlı uğurlu olsun. Gündemimizde Ahmet Çalık ile bir ortaklık şu anda yok" diye konuştu. (ANKA)