Çalık Ve Kıymaz 'nemrut'u Konuştu

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz,...

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman ve Malatya illeri arasında tartışmalara neden olan Nemrut Dağı ile ilgili bir görüşme yaptı.

Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ın da bulunduğu TBMM kulislerinde gerçekleşen görüşmede, Nemrut Dağı ve turizm ele alındı. Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Nemrut Dağı'nı her yıl 1 milyon turistin ziyaret ettiği bir turizm merkezi haline getirmek için Malatya-Adıyaman arasında yol yapılması gerektiğini söyledi. Zeynal Abidin Kıymaz da, Çat Barajı'nın Adıyaman sınırlarında olduğunu fakat barajdan Malatya'nın faydalandığını belirterek, Adıyaman'ın endişesinin yine aynı şekilde mağdur olmak olduğunu dile getirdi. Kıymaz, her iki kente de katkı sunacak somut proje olursa her iki ilin yetkililerinin de konuşabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: