Çalık Yedaş'ta, İş Kazası Riskini 'önleyici Uygulama'

Çalık YEDAŞ'ta, iş kazalarının ve risklerinin en asgari düzeye indirilmesi için 'İş Sağlığı ve Güvenliği...

Çalık YEDAŞ'ta, iş kazalarının ve risklerinin en asgari düzeye indirilmesi için 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi' standartları oluşturuldu. Şirket, bu konuda aldığı tedbirlerle OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazandı.

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini sürdüren Çalık YEDAŞ, iş sağlığı ve iş güvenliğini en asgari düzeye çekmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdi. Oluşabilecek risklerin önceden tespit edilip, tedbir alınmasını içeren standart uygulamasıyla da OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi aldı.

Reklam
Reklam

İş sağlığı ve güvenliği, sanayileşme sonrası iş yerlerinde yaşanan kazalar ve ortaya çıkan meslek hastalıkları nedeniyle son dönemde oldukça önem kazandı. Maddi ve manevi kayıpların yaşanmasıyla beraber ortaya çıkan iş kazaları ve riskler, son zamanlarda yaşanan iş kazalarıyla daha çok gündeme gelmeye başladı. Devlet, sivil toplum örgütleri, çalışanlar ve toplum tarafından iş yerlerinde sağlıklı ve emniyetli bir çalışma ortamının hazırlanması, işverenden beklenirken, kaliteli hizmet yönünden Avrupa'yı hedefleyen Çalık YEDAŞ, bu konuda da önlemlerini alıp, eğitimlerini tamamlayarak 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ni içeren OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi sahibi oldu. Çalık YEDAŞ, bu çalışmasıyla şirketindeki iş kazalarını da Avrupa'daki düzeye indirmeyi hedefliyor.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Çalışma hayatını etkileyen pek çok risk vardır ve bu riskler hem çalışanı hem işvereni hem de ekonomiyi olumsuz yönde etkilediği bilinen bir gerçektir. Uluslararası şartlara ve yasal gereksinimlere uygunluğun zorunlu olması gerekir. İşçi sağlığına zarar verebilecek kaza ve diğer etkenlerden korunmak ve daha iyi çalışma ortamı sağlamak amacıyla sistemli, bilimsel bir şekilde tehlikelerin ve risklerin belirlenmesi, tedbirlerin alınması gerekir. İşte biz bu sisteme İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi diyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, şirketinde çalışan işçilerine önemli bir uyarıda da bulundu: “Biz tüm çalışanlarımızı ferdi kaza ve mali mesuliyet sigortası yaptırdık. Tüm iş risklerini bertaraf ettik. Yani bir bakıma bu belge kolay alınmıyor. Ama burada işçilere düşen önemli bir görev. Elektrik soyut bir metadır. Gözle görülmez, ancak temasla hissedilir ve iş kazalarına yol açar. Çalışan arkadaşlarımızdan kendine aşırı güven yerine iş güvenliği tedbirlerine dikkat ederek çalışmaları. Ne olursa olsun hem iş güvenliğini, hem de kendi güvenliğini, belirlenen risk analizlerini yaparak, gerekli tüm tedbirleri alarak yapmaları. Bizim tamamlayarak 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ni içeren OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almak için verdiğimiz çaba, işçimize ve sorumlulara verilen eğitim ‘iş kazalarını en asgari düzeye’ indirmek içindir.”

Öte yandan, iş sağlığı ve güvenliği için tedbirleri içeren yönetim sistemini çalışma yaşamına geçiren Çalık YEDAŞ, aynı zamanda çevreye verilebilecek zararları önlemek için yaptığı çalışmalar ve eğitimlerle ISO 14001:2004Çevre Yönetim Sistemi belgesi almaya da hak kazandı. Şirket, bu belge ile çevre korumacı ve kirletmeyi önleyici tedbirleri alacağını da taahhüt etmiş oluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: