Çalık YEDAŞ'tan Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne Iki Adım Daha

Çalık YEDAŞ, ISO 10002:2006 Uluslararası Müşteri Memnuniyeti Standardı ve ISO 27001:2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi...

Çalık YEDAŞ, ISO 10002:2006 Uluslararası Müşteri Memnuniyeti Standardı ve ISO 27001:2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini MEYER’den aldı. Böylece Çalık YEDAŞ Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne iki adım daha attı.

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop illerinin elektrik dağıtım işini devralan Çalık YEDAŞ, sorumluluk alanındaki tüm il ve ilçelerde çalışanları ve paydaşları ile şirket hedef ve stratejilerini kısa sürede sonuca ulaştırdı. Türkiye’de elektrik dağıtım şirketleri arasında bu belgelere sahip olan ilk ve tek şirket Çalık YEDAŞ oldu.
Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti temelinde oluşturmuş, yenilikçi bir şirket yapısı ile faaliyetlerini gerçekleştirme sürecinde Toplam Kalite Yönetim anlayışını rehber edinen Çalık YEDAŞ, bu doğrultuda daha önce almış olduğu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesine ek olarak, ISO 10002:2006 Uluslar arası Müşteri Memnuniyeti Standardı ve ISO 27001:2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini de MEYER'den aldı.

Reklam
Reklam

MÜŞTERİ BİLGİLERİ GÜVENDE

Sektöründe bir ilke daha imza atarak müşteri memnuniyetinin sağlanması ve sürekli kılınabilmesi için müşteri şikâyetlerinin sistematik bir şekilde yönetilmesine kılavuzluk eden ISO 10002:2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesini alan Çalık YEDAŞ, bu belge ile müşteri memnuniyeti süreçlerini daha iyi seviyelere ulaştırmayı hedefliyor.

Müşteri Memnuniyeti Yönetimi sistemlerinde uluslararası standartlara entegrasyonun çok kısa zaman içerisinde sağlandığını ve müşteri odaklı iş yapış süreçlerinin daha sağlıklı yürütüldüğünü ifade eden Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, Çalık YEDAŞ olarak müşterilerin ile güveni ve memnuniyeti pekiştirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkoğlu, "Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminde karıştırılan ve dikkatle ayrılması gereken şey sistem size bilgi sisteminize nasıl virüs bulaşmayacağını anlatmaz, bilgisayar ağınıza saldırganların nasıl sızabileceğini söylemez. Size toplam bilgi güvenliği ve 'yaşayan bir süreç olarak' bilgi güvenliğinin nasıl 'yönetileceğini' tanımlar. Müşteri memnuniyeti de bizim olmazsa olmazımızdır. Ana prensibimiz olan müşteri ve çalışan memnuniyeti daha kaliteli hizmet vermemiz için de gereklidir. Bu nedenle her iki belge de bizi Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne taşıyacak iki önemli adımdır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: