Çalık’tan Öğretmenler Günü Ziyareti

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’u ziyaret...

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Sayın milletvekilimizin eğitime ve eğitim camiasına her zaman duyarlılığı var. Malatya’da yaklaşık 10 bin öğretmen ile çalışıyoruz. 800 civarında okulumuzda 170 bin civarında öğrencimiz var. Öğretmenlerimiz yeri gelir kendilerini feda ederler, yeri gelir eş ve çocuklarını feda ederler. Bütün hedefleri güzel ve doğru bir nesil yetiştirmektir. Malatya’da sıkıntılı değiliz. Çok sayıda öğretmen yeterliliğimiz var. Öğretmenlerimiz maaşlarının daha iyi olmasını istiyor. Bizim de temennimiz bu ancak ülke imkanları dahilinde bu kadar olabiliyor. Biz istiyoruz ki, öğretmenlerimiz derse girdiğinde aklı ödemelerde ve sıkıntılarda olmasın. Buna rağmen öğretmenlerimiz gerçekten maaş kaygısı taşımadan derslere giriyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Öznur Çalık ise, “Siz eli öpülesi öğretmenlerimizin her türlü isteği bizim başımızın üstünde. Türkiye'de eğitim sisteminde çok önemli reformlar yapıldı. Bu reformlar yapılırken, fiziki imkanların iyileştirilmesi ve maddi imkanların artırılmasından ziyade siz öğretmenlerimizin öğrencilerimize ve ülkemize katmış olduğu katkı asla maddiyatla ölçülmeyecek bir değerdir” dedi.

Türkiye’de okul altyapılarının önemli ölçüde çözümlenmeye başladığını ve eğitimde önemli reformların gerçekleştirildiğini belirten Çalık, “Toplumun en iyisini yetiştiren siz öğretmenlerimizsiniz. Anne ve baba kadar öğretmenlerinde toplumun yetiştirilmesinde emeği ve katkısı var” diye konuştu.

Çalık, bütçede en fazla payın eğitime verildiğini hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: