Çalıkuşu’nun Zeyniler’i köy olma yolunda

Çalıkuşunun yazıldığı Zeyniler, köy olmak için ilk adımı attı. Bursa İl Genel Meclisi (İGM) Zeyniler’in...

Çalıkuşunun yazıldığı Zeyniler, köy olmak için ilk adımı attı. Bursa İl Genel Meclisi (İGM) Zeyniler’in köy olma talebini komisyona havale etti.
İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantıları yapıldı. Zeyniler’in köy olma talebinin değerlendirildiği toplantıda, gündem incelenmek üzere oybirliğiyle İl Özel İdaresi komisyonuna havale edildi.
Zeyniler, 1892 yılında Kuzey Kafkasya Ahıska bölgesinden göç eden İsmail Dede (İsmail Özkaya) tarafından kuruldu. Yıldırım İlçesi Akçağlayan mahallesine bağlı Zeyniler yerleşimi sakinleri köy olmak istiyor. Bursa’nın elektriksiz tek yerleşim yeri olan Zeyniler statüsünü değiştirip köy olmak ve elektriğe kavuşmak için gün sayıyor.
Ünlü Edebiyatçı Reşat Nuri Gültekin Çalı Kuşu Romanını bu köyde yazdı. Roman ve çevrilen filmlerden herkesin Çalı Kuşu Feride olarak bildiği ve asıl adı Feride Polat olan kız bu köyde doğdu.
Zeyniler doğumlu AK Parti Yıldırım İl Genel Meclisi Üyesi Celal Yıldırır, yol olmadığı için köyü terk eden insanların yol açıldıktan sonra tekrar Zeyniler’e yerleştiğini belirtti. Zeyniler’de 70’in üzerinde oturulacak ev olduğunu söyleyen Yıldırır, Zeyniler’in bazı hizmetlerden yoksun olduğuna dikkat çekti.
Yıldırır, “Zeyniler’in hizmete kavuşması için köy statüsüne kavuşması gerekiyor. Köyün içme suyu var; ama kanalizasyon ve elektriği yok. Yine Yıldırım ilçesinin, Köylere Hizmet Götürme Birliği kurulması için 3 tane köye ihtiyacı var. Bursa, gerçekten doğal güzelliği olan böyle bir yere hasret. Bursalılar buraya akın ediyor. Vatandaşların daha iyi piknik yapıp dinlenmesi için, daha iyi hizmet gelmesi için köy statüsünü köy halkı olarak istiyoruz.” dedi.
Zeyniler’in köy olması durumunda Yıldırım’ın üçüncü köyü olma özelliği kazanacağını ifade eden AKP Grup Başkanvekili Ahmet Er ise, daha önce açılan yolun elden geçirildiğini söyledi.
Köy yolunun Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlendiğini vurgulayan Er, "Fakat o yolun üzerindeki manzara iç acıtıcı. Aklınıza gelen ne kadar kötü şey varsa ben o yolda gördüm. Eğer köy olursa bu noktada büyük katkısı olacağını düşünüyorum. O yol ve bölgenin kullanılır hale gelebilmesi için çok daha iyi hale geleceğine inanıyorum. Dolayısıyla köy olması gayet uygun olacak." şeklinde konuştu. Komisyona havale edilen talep, İl Özel İdaresi Komisyon üyelerinin yapacağı incelemelerin ardından komisyon raporu İl Genel Meclisine sunulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz