Çalımbay: "Böyle oyuncularla çalışmak istemiyorum"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş mağlubiyetinden sonra yaptığı açıklamada ölüm-kalım maçları oynadıklarını ancak mağlubiyeti engelleyemediklerini söyledi. Çalımbay, maç içinde Youla ile tartışan Engin Baytar'a ise adeta ateş püskürdü.

Çalımbay sözlerini şöyle sürdürdü: "Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz, kaybetmemiz gereken bir maçtı. İkinci yarıda çok iyi oynadığımız dönemdi çok basit bir gol yedik. İstediğimiz oyunu oynayamadık, girdiğimiz güzel pozisyonlar vardı ama olmadı. Başabaş mücadele oldu, profesyonel ligde oynayan bir takım ikinci yediğimiz golü yemez. Artık önümüzdeki maçları kazanmak istiyoruz.

Reklam
Reklam

İnsanlar iyi futbolcu olabilir, kaliteli oyuncu olabilirler, insanlar önce profesyonel olmalı, taraftara saygısı olmalı. İkinci yarıda kaliteli isimleri kadromuza kattık ama kafa yapısı olarak bize faydalı olacak oyuncular alamadık. Batuhan ve Engin'in yaptıkları ortada. Böyle hareketler bizi zor durumda bırakıyor, ölüm-kalım maçları oynuyoruz, saha ortasında tartışma oluyor. Böyle disiplinsiz oyunculara asla ihtiyacımız olmaz. İstediğin kadar iyi futbolcu ol ama önce profesyonel ol. Bu hafta futbol dışı olaylardan dolayı yıprandık. İki oyuncudan bir tanesini çıkarmak zorundaydık, gereksiz konuştuğu için Engin'i kenara aldık. Böyle oyuncularla çalışmak istemiyorum, ya kendilerini düzeltirler ya da giderler. Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz, kaprisli oyuncu çekemeyiz. Sahada arkadaşıyla dalaşan adamla işimiz olmaz."