Çalımbay: Hem Kupada Hem De Ligde Gitmek Istiyoruz

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda 1461 Trabzonspor’u sahasında 2-1 mağlup eden Sivasspor’da Teknik direktör Rıza...

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda 1461 Trabzonspor’u sahasında 2-1 mağlup eden Sivasspor’da Teknik direktör Rıza Çalımbay, takımına güvendiğini söyledi. İki kritik maçları kaldığını belirten Çalımbay, "Fenerbahçe ve Bursaspor bunları da istediğimiz şekilde bitirirsek aynı yerde hem kupada hem ligde gitmek istiyoruz, zor olduğunu biliyoruz.” dedi.

Çalımbay maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Biz çok iyi oynadık bana göre birinci yarıda da ikinci yarıda iyi oynadık. Bazı pozisyonları değerlendiremedik ama bu maçın çok zor olacağını arkadaşlarımıza da söyledik ve beklediğimiz gibi de geçti. Bizim için önemli olan 3 puandı. Bizim için zor olan iki gün sonra lig maçı oynayacağız. Maalesef lige baktığımızda zamanda Türkiye Kupası'nda oynayan bütün takımlar Bursa hariç ummadıkları neticeleri aldılar. O yüzden hem kupada hem ligde oynamak takımları etkiliyor. Sadece lige giden takımlar devre arasını mükemmel şekilde geçirdiler. Zamanları vardı. Biz fazla çalışamadık, istediğimizi yapamadık. İkisini de götürmek istiyoruz. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Ben takımıma güveniyorum. İki tarafa da gideceğimize inanıyorum. İki kritik maçımız kaldı Fenerbahçe ve Bursaspor. Bunları da istediğimizi şekilde bitirirsek aynı yerde hem kupada hem ligde gitmek istiyoruz, zor olduğunu biliyoruz. Takıma yeni katılan arkadaşlarımız olumlu sinyaller verdiler bu takıma çok çok büyük faydalarının olacağına inanıyorum. Elbirliğiyle inşallah ikisinide iyi bir şekilde götürmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

HAYRETTİN: İLK MAÇIN İZLENİMİNİ SİLDİK

Sivassporlu Hayrettin ise “Bugün oyun bizim kontrolümüzdeydi. İstediğimiz gibi oyunu yönlendirdik. Oynarken kendimiz de zevk aldık. İnşallah izleyenlere de zevk verdiğimiz düşünüyorum. Sonuçta kazanmak istiyorduk, kazandık. Bir hafta önce oynadığımız maç bizim için kötü bir maçtı, ama bugün o maçın izlenimini sildiğimiz düşünüyorum.” dedi.

HAKAN: İLK MAÇTA GOLLE TANIŞTIM

Ankaragücün’den gelen Hakan da “Gerçekten benim adıma sevindirici bir olay. Sonuçta ilk karşılaşmam. Saha ve seyircimizin ilk kez karşısına çıktım. Şükürler olsun golle tanıştım. Altın gole de üç puan geldi. Takımın mücadelesini de kutluyorum. Gerçekten iyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum. Rakibimiz de küçümsenecek bir takım değil. Kupada iyi bir avantaj yakaladığımızı düşünüyorum. Kazandıkça kupa da var, biz varız diyoruz.” diye konuştu.

AKÇAY: BU MAÇLARDAN DERSLER ÇIKARACAĞIZ

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da karşılaşmada kuvvet ve tecrübe ile ortaya çıkabilecek farkları oluşturan iki pozisyon olduğunu, bu pozisyonlarda etkisiz kalmalarının rakibin iki gol atmasına neden olduğunu belirtip maç hakkında şunları söyledi: "Matematiksel olarak olayın içinden geldik ancak şu anda biraz zayıfladı. Birinci ve ikinci olma konusunda zayıf bir durumdayız. Ancak müsabakanın başından sonuna kadar kora kor mücadele içinde olma konusunda taktiksel olarak sahanın içinde olacaktık, öyle de oldu. Sivasspor’un uzun toplarla kenarlara ve ileriye Eneramo'yla yapmış olduğu baskıyı müsabakanın büyük bölümünde ortadan kaldırdık. Belki de kuvvet ve tecrübe ile ortaya çıkabilecek farkları oluşturan 2 pozisyon oldu. Bu pozisyonlarda etkisiz kalmamız rakibin iki gol atmasına neden oldu. Dikkatimizin ve motivasyonumuzun bozulduğu anlar olarak değerlendiriyoruz. Bu müsabakayı kaybettik ancak, Süper Lig yolunda olan oyuncularımızı ve teknik heyetimizi çıkaracağımız veriler sonucunda bu müsabakadan ders çıkarmaya çalışacağız. Kaybetmiş gibi gözükebiliriz ancak pozitif anlamda kendi lehimize çevirebilecek verileri antrenmanlarımıza yansıtabilirsek kazançlı çıkacağımızı düşünüyorum. Sivasspor'a yolculuğunda başarılar diliyoruz."

Reklam
Reklam

1461 Trabzonspor oyuncuları Gökhan ve Mehmet Sıddık ise maçta iyi mücadele ettiklerini, 3 puan için geldiklerini ancak olmadığını, kupada süper lig takımlarının kendilerine fazla üstünlük sağlayamadığını, bayağı zorladıklarını belirterek Sivasspor’u tebrik ettiklerini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: