Çalımbay: 'Milli maç havasındayız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Kupası 1. turunda kendi sahalarında oynayacakları Malmö maçının milli maç havasında geçeceğini söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, maçta skor ne olursa olsun, sonucun ikinci maçta belli olacağına dikkat çekti. Kendi taraftarlarının önünde iyi bir netice almak istediklerini belirten Çalımbay, "Beşiktaş'ın hedefi her zaman zirvedir. Bu maç, hem bizim, hem de Türk futbolu için önemli bir karşılaşma. Sahaya çıkan her oyuncunun gereken her şeyi yapacağına inanıyorum. Bu maç bizim için milli maç havasında geçecek. Malmö karşısında ilk 90 dakikayı gol yemeden tamamlayarak rövanş maçına gitmemiz gerekiyor. Atak futbolun yanında aynı zamanda kontrollü oynamamız gerekiyor. Bu maçın telafisi yok" dedi.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçını hatırlatması üzerine de Çalımbay, "Fenerbahçe maçı şu anda bizi ilgilendirmiyor. En önemli maçımızı Malmö ile yapacağız. İyi bir sonuç alırsak, bu derbi maça da olumlu yansır" cevabını verdi.

Bu arada, Brezilyalı golcü Ailton'un, sakatlığı nedeniyle Malmö maçında forma giyemeyeceğini bildiren Rıza Çalımbay, "Sağlam bir Ailton olsa, bu maçta çok yararı olurdu. Rakip, savunmaya çekilip kontratak futbol oynamak zorunda kalırdı. Ailton'dan başka kaliteli oyuncularımız da var. Önemli olan, bu futbolcuların performanslarını sahaya yansıtmaları. Kafa olarak bu maça hazırız. En iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.