Çalımbay: Sivasspor’a saygımız sonsuz ama yenmek zorundayız

Sivasspor, yarın oynayacağı Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayarak maç saatinin gelmesini beklemeye başladı. Teknik Direktör Rıza...

Sivasspor, yarın oynayacağı Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayarak maç saatinin gelmesini beklemeye başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Trabzonspor’a sonsuz saygıları olduğunu ama karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak zorunda olduklarını söyledi.
Takımda Enaramo, Rasmussen ve Kıvanç’ın sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceğini belirten Çalımbay, mutlaka bu maçtan iyi bir şekilde ayrılmaları gerektiğini vurguladı. Sakat oyuncuların Orduspor maçına hazır hale gelmesini beklediklerini kaydeden Çalımbay, şöyle konuştu:
“Maçın önemini biliyoruz. Oynayacağımız takımın Trabzonspor veya herhangi bir takım olması fark etmiyor. Mutlaka puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Bizim Trabzonspor’a çok büyük saygımız var, bizden sonra oynayacakları maçlarda çok büyük başarılar diliyorum. Ama bizim mutlaka iyi bir şekilde sahadan ayrılmamız gerekiyor.
Rakip kim olursa olsun puan almamız gerekiyor. Maçın yaklaşık -10 derecede oynanacak olmasının takımları etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Maç başladıktan sonra saha güzel imkanlara sahip zemin olarak oyuncularda sürekli hareketli oldukları için onlar açısından bir problem olmaz belki taraftarlar açısından çok soğuk olursa sıkıntı olabilir. Ama yıllar önce Trabzonspor maçında bir sıkıntı yaşanmıştı öyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Bizlerde burada zaman zaman gece antrenmanları yapıyoruz fazla bir sıkıntı olmuyor. Ama bu maçın mücadelesi sıcak kıvama getirecek büyük bir mücadele içinde geçecek kimsenin soğuğu düşüneceğini sanmıyorum.”
Bu sene Sivasspor’un sıkıntılı günler yaşadığını ve bunları aşmak için hep birlikte birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini kaydeden Çalımbay, “Burada bizim için en önemli şey taraftarımız. Kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda her zaman yanımızdaydılar bundan sonrada yanımızda olacaklarına inanıyorum. Bizlerde onlara layık olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MEHMET NAS: HAVANIN SOĞUK OLMASI BİZİM İÇİN AVANTAJ
Sivasspor’un başarılı oyuncusu Mehmet Nas’ta Trabzonspor'la kendi sahalarında oynayacakları için avantajlı olduklarını ve bu avantajı kullanmak istediklerini söyledi. Maçın geç saatte başlaması ve Sivas’taki havanın soğuk olmasının da kendileri için bir avantaj olduğunu dile getiren Nas, şöyle devam etti:
“Biz de bu avantajı iyi kullanmak istiyoruz. Son zamanlarda zaten istikrarsız bir tablo çiziyoruz ama kendi sahamızda kaybetmiyoruz. İnşallah yarın da Trabzonspor karşısında kendi sahamızda iyi futbol oynarız ve kazanırız. Kendi seyircimizin de desteğiyle 3-4 hafta galip gelemiyoruz bu şanssızlığımızı kırarak galip geleceğimize inanıyorum.”
Uğur Kavuk da çalışmaların çok iyi gittiğini ve kendi sahalarında seyircinin desteğiyle güzel bir galibiyet almak istediklerini açıkladı. Bunu başaracak güçlerinin olduğunu dile getiren Kavuk, şunları söyledi:
“Aynı Fenerbahçe maçındaki gibi iyi bir tempo yakalayıp galip gelmek istiyoruz. Bizim için büyük küçük takım yok. Herkes aşağı yukarı aynı seviyede. Bizim hedeflerimiz var iyi takımız bunu göstermek zorundayız. Fenerbahçe maçında gösterdik aynı şekilde Trabzonspor maçında da göstermek zorundayız. Kendi seyircimizle bütünleşip bunu tekrar kamuoyuna göstermiş oluruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz